Πρόκληση χαρακτήρισε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, την απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει το εργασιακό νομοσχέδιο εν μέσω της καταστροφής που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel.

ΚΚΕ για νεκρούς στη Δαδιά: «Εκρηκτικό μίγμα αντιμεταναστευτικής πολιτικής και έλλειψης αντιπυρικού σχεδιασμού»

Από το βήμα του OT Forum που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, και απαντώντας στην αναφορά του υπουργού Εργασίας ότι «η κοινωνία έχει αγκαλιάσει το εργασιακό νομοσχέδιο», ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη «να μην βιάζεται» καθώς «ετοιμάζεται απεργία και γίνονται ήδη κινητοποιήσεις». Άλλωστε σε κάθε περίπτωση «τέτοια νομοσχέδια δεν πρόκειται να νομιμοποιηθούν στη συνείδηση κανενός εργαζόμενου».

«Η κλιματική αλλαγή δεν αποτελεί άλλοθι»

Αναφερόμενος στις καταστροφές στη Θεσσαλία ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα φαινόμενο που εξελίσσεται, και ως εκ τούτου το θέμα δεν είναι να την επικαλείται ή να την περιγράφει κανείς, αλλά το πώς την αντιμετωπίζει από την άποψη της πολιτικής προστασίας και υποδομών.

Όπως σημείωσε, στο ελληνικό κράτος με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων η απόδοση στον τομέα της πολιτικής προστασίας είναι πολύ χαμηλή, όπως φαίνεται και εκ του αποτελέσματος. «Με μια δυνατή βροχή στην Αθήνα πλημμύρισε η βασιλίσσης Σοφίας», υπογράμμισε.

«Οι υποδομές έχουν φτιαχτεί πριν από δεκαετίες. Αναφέρονται σε μια πραγματικότητα που δεν υπάρχει. Οι πόλεις δεν είναι αυτές που ήταν το 1970, το 1980 και το 1990. Τα απαραίτητα έργα δεν γίνονται στα μεγάλα αστικά κέντρα, πόσο μάλλον στα χωριά του θεσσαλικού κάμπου», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Όπως είπε ο κ. Δελής, το να μείνουν οι αγρότες στον τόπο τους αποτελεί ένα σύνθετο πρόβλημα καθώς το κύμα φυγής από την επαρχία συνεχίζεται και αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο. Ξεκαθάρισε ότι οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν πρέπει να αποζημιωθούν στο 100%, να δοθούν κίνητρα να μείνουν στον τόπο τους, και να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής. «Οι κυβερνητικές εξαγγελίες είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες», ξεκαθάρισε, τονίζοντας ότι μετά την καταστροφή προέκυψαν σοβαρά προβλήματα συντονισμού του κρατικού μηχανισμού.

«Οι άνθρωποι που ψήφισαν ΝΔ δεν μπορούν να ακούν διαρκώς δικαιολογίες»

«Ακόμα και οι άνθρωποι που ψήφισαν πρόσφατα τη ΝΔ δεν μπορούν να ακούν διαρκώς δικαιολογίες. Τα έργα δεν τα χρειαζόμαστε για κανονικές συνθήκες, αλλά για έκτακτες», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Δελής.

Συγκεκριμένα για την εκλογική συμπεριφορά, υπογράμμισε ότι οι εκλογείς συνήθως ψηφίζουν με τη λογική του μικρότερου κακού. «Ίσως στη λογική τους η ΝΔ να ήταν το μικρότερο κακό. Θα ήταν λάθος να θεωρήσει η ΝΔ ότι το 41% ήταν ενθουσιώδεις ψήφοι», είπε.

Υπογράμμισε ότι γεγονότα όπως η καταστροφή στη Θεσσαλία υπογραμμίζουν ότι συγκρούονται δύο δρόμοι ανάπτυξης. Από την μία ο καπιταλιστικός δρόμος, και από την άλλη αυτός που προτείνει το ΚΚΕ.

«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ»

Δήλωσε την κάθετη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε σκέψη για τέλος φυσικών καταστροφών, σημειώνοντας ότι «πληρώνουμε ήδη ένα σορό φόρους και χαράτσια». Είπε ακόμη ότι «ανοίγει μεγάλη μπίζνα σε σχέση με την ασφαλιστική κάλυψη των κατοικιών«, σημειώνοντας ότι η ασφάλιση δεν πρέπει να καταστεί υποχρεωτική γιατί δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να πληρώνουν τα ασφάλιστρα.

Τέλος, αναφορικά με τις εσωκομματικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «τις παρακολουθούμε με ενδιαφέρον», ξεκαθαρίζοντας ότι η γενικότερη πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να διαταραχθεί – ιδίως όσον αφορά την πρόσδεση στην ΕΕ και σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκρυσταλωθεί ως ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα», πρόσθεσε, σημειώνοντας πάντως ότι «εμείς δεν έχουμε αποκλείσει κανέναν από την πολιτική μάχη και την ταξική πάλη».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News