Να διαχειριστεί τα βαρίδια προσπαθεί αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και προσπάθησε να κινηθεί υψηλότερα, οι πιέσεις σε δεικτοβαρείς δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για μια καλύτερη επίδοση σήμερα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,08% στις 1.259,63 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 33 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,23% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.069,62 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,68% στις 989,88 μονάδες.

Νευρικότητα και αναζήτηση στηρίξεων

Σε trading τίτλων αναλώνεται σήμερα το ΧΑ, το οποίο προσπαθεί να αφήσει πίσω του τη μεταβλητότητα και να αναζητήσει τις στηρίξεις για τη συνέχιση της αντίδρασης. Τα βαρίδια από ΕΛΧΑ, και κυρίως από την Coca Cola, συγκρατούν όμως την ανοδική κίνηση, με τις όποιες αγοραστικές παρεμβάσεις να ενισχύονται από την αισιοδοξία που δημιούργησε η διπλή αναβάθμιση της Moody’s το βράδυ της Παρασκευής. Πλέον ακολουθεί ο S&P και ο Fitch για να συνεχίσει ο κύκλος και από τους υπόλοιπους οίκους.

Όπως σχολιάζει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, το θέμα είναι ότι πλέον είμαστε ήδη σε επενδυτική βαθμίδα και οι υπόλοιποι οίκοι απλά θα προσδίδουν ένα θετικό νέο στην αγορά. Τα καλά νέα φαίνεται να συνεχίζουν να έρχονται, γεγονός που μπορούν να συντηρήσουν και πάλι μία καλή εικόνα στην αγορά χωρίς παρόλα αυτά να προσπαθούμε να τα εκμεταλλευτούμε βραχυπρόθεσμα.

Κατά τον ίδιο, το επόμενο διάστημα η αγορά θα αποκτήσει μεγάλο ενδιαφέρον μιας και πολλοί θεσμικοί περιμένουν πως και πως να βγουν τα τραπεζικά και όχι μόνο πακέτα για να τοποθετηθούν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αγορά θα αποκτήσει πολύ μεγαλύτερο βάθος με περισσότερους συμμετέχοντες, ενώ τεχνικά δείχνει ότι μπορεί να έκανε σημαντικό χαμηλό για το επόμενο τουλάχιστον διάστημα, αν και θα πρέπει και να πιστοποιηθεί από νέα αγοραστικά σήματα.

Στο ταμπλό

Σχεδόν μοιρασμένα είναι τα πρόσημα στο ταμπλό, με την υψηλή κεφαλαιοποίηση να αποτυπώνει το stock picking. Από τη μία ΕΛΧΑ και Coca Cola δέχονται ισχυρές πιέσεις, με απώλειες 2,16% και 2% αντίστοιχα, ενώ από την άλλμα «κρατούν» τις στηρίξεις το +2,20% της ΔΕΗ και το +2,06% της Alpha Bank.

Θετική η συμβολή των Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, Πειραιώς και ΟΤΕ, που απορροφούν τις πιέσεις από Τιτάν, Σαράντη, Quest, Εθνική και Cenergy, ενώ στο υπόλοιπο ταμπλό, εκτός από το +5,42% της ΙΝΛΙΦ, το ενδιαφέρον εστιάζει και στις κατασκευαστικές Δομική Κρήτης, Εκτερ και Ιντρακάτ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες