Πτωτικά κινήθηκαν ως επί το πλείστον οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές όμως να αναμένουν τις κρίσιμες συνεδριάσεις πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ιαπωνίας.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ως μη γενόμενη η μείωση του φόρου συναλλαγών

Η απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αναμένεται αργά το βράδυ της Τετάρτης, ενώ η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας θα δημοσιεύσει τα πρακτικά της από τη συνεδρίαση πολιτικής της 5ης Σεπτεμβρίου την Τρίτη. Επίσης, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας αναμένεται επίσης να ανακοινώσει τις αποφάσεις της για τα βασικά επιτόκια δανείων την Παρασκευή.

Την Παρασκευή, η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα ολοκληρώσει τη συνεδρίαση της νομισματικής πολιτικής, με τις αγορές να αναζητούν σαφήνεια σχετικά με το πότε η BOJ θα αρχίσει να αλλάζει την εξαιρετικά διευκολυντική νομισματική της πολιτική.

Οι δείκτες

Στις επιμέρους αγορές, στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ξεκίνησε την εβδομάδα με πτώση 0,67% και έκλεισε στις 7.230,4 μονάδες, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε επίσης κατά 0,92% και ο Kosdaq έχασε 0,71%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 0,91%, ενώ οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας ενισχύθηκαν, με τον CSI 300 να κερδίζει 0,43%. Οι αγορές της Ιαπωνίας ήταν κλειστές λόγω αργίας.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της κινέζικης εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Evergrande εξακολουθούν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, καθώς αν και υποχώρησαν έως και 22,6%, έκλεισαν με κέρδη 1,61%, αφού η αστυνομία συνέλαβε άτομα του προσωπικού από τη μονάδα διαχείρισης περιουσίας του ομίλου το Σαββατοκύριακο. Το Reuters ανέφερε ότι η αστυνομία από τη νότια πόλη Shenzhen ανακοίνωσε ότι «τα όργανα δημόσιας ασφάλειας έλαβαν ποινικά υποχρεωτικά μέτρα κατά υπόπτων εγκληματιών στην Evergrande Financial Wealth Management Co».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές