Εν αναμονή των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών βρίσκονται από σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες διορθώνουν ελαφρώς μετά τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, υπό το βάρος και των πιέσεων στον τραπεζικό κλάδο.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,2%, με τον κλάδο των οικιακών αγαθών να χάνει 0,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,09% στις 7.704 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,37% στις 15.834 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,63% στις 7.332 μονάδες.

Οι μετοχές της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας, Societe Generale, σημειώνουν πτώση άνω του 6%, αφού ο CEO, Slawomir Krupa, ανακοίνωσε το πρώτο του στρατηγικό σχέδιο. Ο Krupa, ο οποίος ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος τον Μάιο, δεσμεύτηκε να μειώσει το κόστος για να αυξήσει τα κέρδη έως το 2026.

Βουτιά 14% σημειώνει και η Nordic Semiconductor ASA, μετά τη μείωση της καθοδήγησης εσόδων της για το τρίτο τρίμηνο. Οι αποστολές προϊόντων για το τρίτο
τρίμηνο ήταν χαμηλότερες από τις προβλεπόμενες, και τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν έσοδα της τάξης των 135 – 140 εκατ. δολ. για το τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγουμένως αναφερόμενο εύρος εσόδων των 145-165 εκατ.

Περιμένοντας τη Fed

Την ίδια ώρα, όλοι αναμένουν την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία θα ανακοινωθεί την Τετάρτη. Ενώ οι επενδυτές αναμένουν ευρέως ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά, κρατούν στάση αναμονής προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα τη στάση της κεντρικής τράπεζας στον πληθωρισμό.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, προχωρώντας στη 10η συνεχόμενη αύξηση που ανέβασε το βασικό της επιτόκιο στο υψηλό ρεκόρ του 4%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές