Δεν βλέπει ενδείξεις ότι η αμερικανική οικονομία εισέρχεται σε ύφεση, τόνισε η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, ενώ προειδοποίησε ότι η αποτυχία του Κογκρέσου να ψηφίσει νομοθεσία για τη συνέχιση της λειτουργίας της κυβέρνησης ελλοχεύει τον κίνδυνο να επιβραδύνει την δυναμική της οικονομίας.

«Δεν βλέπω ενδείξεις ότι η οικονομία κινδυνεύει με ύφεση», είπε χαρακτηριστικά στο CNBC, σημειώνοντας ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή και ο πληθωρισμός υποχωρεί.

ΗΠΑ-Γέλεν: Καμπανάκι για υπερσυγκέντρωση των αλυσίδων εφοδιασμού καθαρής ενέργειας

«Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για διακοπή της λειτουργίας της κυβέρνησης» συνεχίζει η Γέλεν και προσθέτει «Η δημιουργία … μιας κατάστασης που θα μπορούσε να προκαλέσει απώλεια της  δυναμικής είναι κάτι που δεν χρειαζόμαστε ως παράγοντα κινδύνου αυτή την χρονική στιγμή».

Σχολιάζοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία, μια από τις πιο φιλόδοξες βιομηχανικές εργατικές κινητοποιήσεις των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες, εξήγησε ότι είναι πρόωρο να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος σημειώνοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο θα διαρκέσει και ποιοι επηρεάζονται.

Υπογράμμισε τη δέσμευση του προέδρου Τζο Μπάιντεν για συλλογικές διαπραγματεύσεις και τη διασφάλιση ότι οι εργαζόμενοι «βγαίνουν επίσης κερδισμένοι», δεδομένου ότι ο κλάδος τα πηγαίνει καλά.

Τόνισε ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή, αλλά ψύχεται και «δεν είναι τόσο καυτή όσο ήταν», μαι σημαντική εξέλιξη  δεδομένου του στόχου να μειωθεί ο πληθωρισμός και πάλι στο 2%.

Η Γέλεν, η οποία είχε θητεύσει ως επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, επεσήμανε ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων από τηνFed έχουν αρχίσει να επηρεάζουν την αγορά κατοικίας, αλλά οι καταναλωτικές δαπάνες παρέμεναν «αρκετά ισχυρές.»

Τέλος, τόνισε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν παρακολουθεί στενά τις τιμές της βενζίνης μετά τις πρόσφατες αυξήσεις και ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δεσμευτεί  ότι οι τιμές θα παραμείνουν προσιτές για τους Αμερικανούς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ουκρανία: Ο πόλεμος στερεί άντρες από το εργατικό δυναμικό – Περιζήτητες οι γυναίκες από τα εργοστάσια
Διεθνή |

Γυναίκες στη χαλυβουργία - Περιζήτητες οι εργαζόμενες στα ουκρανικά εργοστάσια

Η στρατηγική προσλήψεων γυναικών στοχεύει στην αντικατάσταση των ανδρών που πάνε στον πόλεμο, αλλά και των χιλιάδων εργαζομένων που έχουν μετακομίσει σε ασφαλέστερες περιοχές της χώρας