Σε νέα επένδυση – μαμούθ ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία προτίθεται να προβεί ο κινεζικός γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου, Alibaba Group Holding, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της εταιρείας στον ίσιο τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Μάικλ Έβανς, πρόεδρος της Alibaba, προέβη σε αυτό τη βαρυσήμαντη δήλωση κατά τη διάρκειας της συνάντησής του με τον Ερντογάν, σύμφωνα με ανακοίνωση της θυγατρικής της εταιρείας στην Τουρκία. Ωστόσο ο κ. Εβανς δε διευκρίνισε πότε θα γίνει η επένδυση.

Ο Έβανς επισήμανε επίσης ότι η Alibaba έχει ήδη επενδύσει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια στην Τουρκία μέσω της Trendyol, μιας από τις πιο γνωστές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου της Τουρκίας.

Να σημειωθεί ότι ο Ερντογάν βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να παραστεί στην 78η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Τουρκία: Κοντά σε συμφωνία με την Κίνα για νέο πυρηνικό εργοστάσιο

Data center, logistics και κέντρο εξαγωγών

Η Trendyol της οποίας ο πρόεδρος, Τσαγλαγιάν Τσετίν συναντήθηκε επίσης με τον Ερντογάν, σημείωσε ότι ο Έβανς μοιράστηκε με τον τούρκο πρόεδρο διάφορες λεπτομέρειες σχετικά με τις νέες επενδύσεις που ετοιμάζει ο κινεζικός κολοσσός, όπως ένα σύγχρονο data center και ένα κέντρο logistics στην Άγκυρα, καθώς και ένα κέντρο εξαγωγών στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Deal με κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Τον περασμένο Ιούλιο, o υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας, Μεχμέτ Φατίχ Κασίρ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στις μεγάλες βλέψεις της τουρκικής κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι η τουρκική κυβέρνηση βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με σχεδόν όλες τις μεγάλες μάρκες αυτοκινήτων σε διεθνές επίπεδο. Γνωστοποίησε, επίσης, ότι βρίσκεται και σε συζητήσεις με κινεζικά brands και περιμένει ότι μέχρι το τέλος του έτους τουλάχιστον ένα από αυτά θα ανακοινώσει το επενδυτικό πλάνο του στην Τουρκία.

Ο Μεχμέτ Φατίχ Κασίρ πρόσθεσε ότι οι εν λόγω κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες σχεδιάζουν να κατασκευάσουν επί τουρκικού εδάφους ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, ενώ τους… πρότεινε να επιλέξουν την περιοχή της Μανίσα, στη δυτική Τουρκία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή