Το Πεκίνο ασκεί πιέσεις για την ανάπτυξη έξυπνων ορυχείων, σε μία προσπάθεια βελτίωσης της ασφάλειας στη διαδικασία της παραγωγής, σύμφωνα με μία συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα για την προώθηση της ασφάλειας στον τομέα.

Συγκεκριμένα, ο Σουν Κινγκούο, αξιωματούχος της Εθνικής Διεύθυνσης Ασφάλειας των Ορυχείων (NMSA), δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ότι η Κίνα λαμβάνει σειρά από μέτρα για τη βελτίωση της ανάπτυξης των έξυπνων ορυχείων, με τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Πεκίνου.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, υπάρχουν 730 ορυχεία άνθρακα στην Κίνα που είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία έξυπνης λειτουργίας, ενώ ο συνολικός αριθμός των διατάξεων εξοπλισμού έξυπνης λειτουργίας έχει αυξηθεί στις 1400.

Κίνα: Η ασφάλεια των ορυχείων και οι «έξυπνες εξορύξεις»

«Εξυπνη» εξόρυξη

Ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, η κινεζική κυβέρνηση κάλεσε τις περιοχές και τις επιχειρήσεις που παράγουν άνθρακα να επιταχύνουν την υιοθέτηση των αποκαλούμενων τεχνολογιών «έξυπνης εξόρυξης».

Η έξυπνη εξόρυξη έγκειται στην αντικατάσταση της ανθρώπινης εργασίας με μη επανδρωμένα οχήματα εξόρυξης που ελέγχονται εξ αποστάσεως από κέντρα δεδομένων στην επιφάνεια του εδάφους. Εκτιμάται από τους αξιωματούχους ότι μπορεί να αποτελέσσει κρίσιμο μέσο βελτίωσης τόσο της ασφάλειας όσο και της αποτελεσματικότητας της εξορυκτικής βιομηχανίας της χώρας.

Σημειώνεται πως τα ανθρακωρυχεία της χώρας είναι από τα πιο θανατηφόρα στον κόσμο λόγω των χαλαρών προτύπων ασφαλείας, με αποτέλεσμα επανειλημμένες εκκλήσεις από την κυβέρνηση για αυστηρότερο πλαίσιο όσον αφορά στην υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία των ορυχείων.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως παρά τις σημαντικές βελτιώσεις τα τελευταία χρόνια, ο απολογισμός των θανάτων το 2022 έφτασε στο υψηλό έξι ετών των 245 εν μέσω εκκλήσεων για αύξηση της παραγωγής άνθρακα, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Διοίκησης Ασφάλειας Ορυχείων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή