Τη δημοπράτηση 42 νέων ακινήτων που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του ελληνικού Δημοσίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-Αuction ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, σε μια διαδικασία στην οποία η ΕΤΑΔ λειτουργεί ως σύμβουλος.

ΤΑΙΠΕΔ: Ανακήρυξη Πλειοδότη στον διαγωνισμό για την αξιοποίηση ακινήτου στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μέσα από την ιστοσελίδα www.e-publicrealestate.gr μπορούν να ενημερωθούν για τις διαγωνιστικές διαδικασίες για εξής 42 νέα ακίνητα:

  • Τρία (3) παραθαλάσσια γεωτεμάχια στη «Λίμνη Λουρίδι», στην περιοχή Κουτσουνάρι του Δήμου Ιεράπετρας στην Κρήτη.
  • Δέκα (10) οικόπεδα στους Νέους Επιβάτες του Δήμου Θερμαϊκού της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
  • Επτά (7) οικόπεδα στο Άνω Σχολάρι του Δήμου Θέρμης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
  • Τέσσερα (4) οικόπεδα στον Τρίλοφο του Δήμου Θέρμης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
  • Οκτώ (8) οικόπεδα στην Καρδία του Δήμου Θέρμης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
  • Δέκα (10) οικόπεδα στην Νέα Αγχίαλο του Δήμου Χαλκηδόνας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Η προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και εγγράφων της Α’ Φάσης του Διαγωνισμού έχει οριστεί για τις 26 Σεπτεμβρίου 2023.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στον ιστότοπο www.e-publicrealestate.gr και στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να πληροφορηθούν για τη διαδικασία του e-Auction και τα ακίνητα προς αξιοποίηση.

Ο νέος ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ

Στο μεταξύ, στο νέο ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ ώστε να τρέχει διαγωνισμούς πιο γρήγορα στο πλαίσιο των προκλήσεων που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή αναφέρθηκε πρόσφατα ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Εντεταλμένος Σύμβουλος ΤΑΙΠΕΔ – Επικεφαλής της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας.

Μιλώντας στο πλαίσιο του ΟΤ Forum, στην 87η ΔΕΘ, ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε ότι κεντρικός άξονας για το ΤΑΙΠΕΔ παραμένουν οι αποκρατικοποιήσεις, αλλά πλέον υπό το φάσμα της αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων.

Στο ερώτημα αν η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας είναι έτοιμη να αναλάβει διαγωνισμούς για έργα που αφορούν υποδομές στις περιοχές που έχουν πληγεί, ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε ότι όλος ο μηχανισμός που εμπλέκεται με τα δημόσια έργα οφείλει να είναι έτοιμος να εμπλακεί σε τέτοιου είδους διαδικασίες. Όπως είπε, «η μονάδα δεν σχεδιάστηκε για τέτοιου είδους έργα, αλλά έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε και σε έκτακτες ανάγκες. Είμαστε εργαλείο που φτιάχτηκε για να ενισχύσει την πολιτεία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα
Η Πορεία της Ελληνικής Κτηματαγοράς και οι Επενδυτικές Προκλήσεις στις Συναλλαγές Ακινήτων
Ακίνητα |

Η Πορεία της Ελληνικής Κτηματαγοράς και οι Επενδυτικές Προκλήσεις στις Συναλλαγές Ακινήτων

Παρά τις σύγχρονες επενδυτικές προκλήσεις (ενδεικτικά αύξηση κατασκευαστικού κόστους, αύξηση επιτοκίων, πράσινη μετάβαση), η  διατήρηση του θετικού ρυθμού ανάπτυξης καθιστά αναγκαία τη σταθερότητα του νομοθετικού και εν γένει επενδυτικού πλαισίου