Την παραίτησή του υπέβαλε σύμφωνα με πληροφορίες ο οικονομικός διευθυντής και πρόεδρος της ΑΒ Βασιλόπουλος, Σοφοκλής Γιαννακού.

Ο κ. Γιαννακού όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες αποχωρεί για προσωπικούς λόγους, ύστερα από 15 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην αλυσίδα. Ωστόσο, ο κ. Γιαννακού θα παραμείνει στην εταιρεία έως τις 31 Οκτωβρίου προκειμένου να γίνει ομαλά η «αλλαγή σκυτάλης».

Στο μεταξύ, η ΑΒ Βασιλόπουλος φέρεται να έχει ξεκινήσει την αναζήτηση νέου CFO ενώ η κα. Ελένη Αγγέλου θα καλύψει τις αρμοδιότητες CFO για την ενδιάμεση περίοδο. Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει και η κάλυψη της θέσης του προέδρου, με τον νυν διευθύνοντα σύμβουλο Νίκο Λαβίδα να θεωρείται ο επικρατέστερος.

Κεραυνός εν αιθρία

Η αποχώρηση του κ. Γιαννακού προκαλεί αίσθηση καθώς έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία. Τίποτα δεν προμήνυε μια τέτοια αλλαγή κορυφής στον δεύτερο μεγαλύτερο λιανέμπορο τροφίμων της χώρας. Υπενθυμίζεται πως πριν από ενάμιση χρόνο περίπου αποχώρησε εντελώς ξαφνικά ο Βασίλης Σταύρου από την θέση του CEO, ένα στέλεχος με μεγάλη εμπειρία και πορεία στον όμιλο της Ahold Delhaize.

Τα βλέμματα πλέον στρέφονται στην επόμενη μέρα της ΑΒ και στον τρόπο που θα ενδυναμώσει το στελεχιακό δυναμικό της, εν μέσω όξυνσης του ανταγωνισμού στα σούπερ μάρκετ. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και τα οικονομικά αποτελέσματα της αλυσίδας για την χρήση του 2022, μετά την δημοσιοποίηση των επιδόσεων της Σκλαβενίτης.

Ο τελευταίος ανακοίνωσε πωλήσεις ρεκόρ σε μια δύσκολη χρονιά για την ελληνική οικονομία ενώ προανήγγειλε νέες επενδύσεις για την επέκταση του δικτύου των καταστημάτων του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις