Από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι πληρωμές στους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel στην Θεσσαλία δήλωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, κατά τη διάρκεια της σημερινής (22/9) ενημέρωσης από το Συντονιστικό στη Λάρισα.

Θεσσαλία: Ανησυχία στην Πολιτική Προστασία για τη νέα κακοκαιρία

«Ζημιές και ανάγκες που δεν έχουν σχέση με προηγούμενα φαινόμενα, όπως ο ‘Ιανός’, που είχε πλήξει τη Θεσσαλία», διευκρίνισε ο υφυπουργός.

Όπως ανακοίνωσε, «οι αυτοψίες έχουν ξεπεράσει τις 16.500, σε περίπου 200 κοινότητες», ενώ τόνισε πως «θα υπάρξει στεγαστική συνδρομή από το κράτος για όσους έχουν πληγεί».

«Τις επόμενες ημέρες, ενεργοποιείται ειδική πλατφόρμα για το επίδομα στέγασης σε ανθρώπους που δεν μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους», ανέφερε επίσης.

Ο κ. Τριαντόπουλος γνωστοποίησε ότι «μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί 24.184 οριστικοποιημένες και 4.834 προσωρινές αιτήσεις στην πλατφόρμα πρώτης αρωγής arogi.gov.gr».

Και σημείωσε ότι «η διαδικασία διασταυρώσεων έχει αρχίσει με ταχύτητα και προσοχή, ενώ από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας εκκινούν οι πληρωμές».

Ξεκινούν τη Δευτέρα τα μαθήματα στα σχολεία

Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στα σχολεία της Θεσσαλίας, εξαιτίας των εκτεταμένων καταστροφών που είχε προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel.

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοινώνουν την έναρξη διεξαγωγής μαθημάτων για τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023.

Το ΥΠΑΙΘΑ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την καθημερινή  χαρτογράφηση της υφιστάμενης κατάστασης σε επίπεδο υγειονομικών συνθηκών, οδικής προσβασιμότητας και απαιτούμενων εργασιών αποκατάστασης των προβλημάτων στις κτιριακές υποδομές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News