Ανοδική πορεία καταγράφουν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής από την Federal Reserve ενώ αναμένουν την ανακοίνωση νέων οικονομικών στοιχείων μέσα στην εβδομάδα.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημείωσε άνοδο που ξεπέρασε τις 5 μονάδες βάσης στο 4,495% και παρέμεινε ακριβώς κάτω από τα υψηλά της προηγούμενης εβδομάδας, τα οποία έφτασαν σε επίπεδα που είχαν παρατηρηθεί για τελευταία φορά το 2007. Η απόδοση του 2ετούς μειώθηκε κατά 1 μονάδα στο 5,018%.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ήπιες πιέσεις

Οι επενδυτές μελετούν τι μέλλει γενέσθαι για την οικονομία και τα επιτόκια μετά τη δημοσίευση των προσδοκιών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για ένα ευρύ φάσμα οικονομικών δεικτών και τη νομισματική πολιτική την περασμένη εβδομάδα.

Η κεντρική τράπεζα αναμένει να αυξήσει τα επιτόκια άλλη μια φορά φέτος και να εφαρμόσει μόλις δύο μειώσεις επιτοκίων το 2024, λιγότερες από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως. Ως εκ τούτου, οι επενδυτές αναμένουν τώρα ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και εξετάζουν αν θα ανακοινωθεί άλλη μια αύξηση των επιτοκίων τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο, οπότε και θα ολοκληρωθούν οι δύο συνεδριάσεις της Fed που απομένουν φέτος.

Ένας παράγοντας που θα μπορούσε να παίξει ρόλο είναι μια πιθανή διακοπή της λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου, εάν το Κογκρέσο δεν μπορέσει να επιλύσει τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό. Η κατάσταση παραμένει τεταμένη, καθώς το Σαββατοκύριακο φάνηκε να σημειώθηκε μικρή πρόοδος.

Αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές θα εξετάσουν τα στοιχεία από τον τομέα της στέγασης, καθώς και τον αγαπημένο δείκτη πληθωρισμού της Fed, τον δείκτη τιμών προσωπικής καταναλωτικής δαπάνης, την Παρασκευή. Διάφοροι ομιλητές της Fed πρόκειται επίσης να κάνουν δηλώσεις και θα μπορούσαν να δώσουν νέες ενδείξεις σχετικά με τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές