Tην απαγόρευση εξόδου από την χώρα για τον Charles Wang Zhonghe, υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος της Nomura, αποφάσισαν οπι κινεζικές αρχές, όπως αναφέρουν οι Financial Times. Ο περιορισμός αυτός συνδέεται με μια μακροχρόνια έρευνα για τον Bao Fan, έναν από τους κορυφαίους διαμεσολαβητές συμφωνιών τεχνολογίας της Kίνας.

Η απαγόρευση εξόδου στον Wang, ο οποίος είναι πρόεδρος της επενδυτικής τραπεζικής στο τμήμα της Nomura International στο Χονγκ Κονγκ, ισχύει μόνο για ταξίδια εκτός ηπειρωτικής Κίνας και δεν βρίσκεται υπό κράτηση.

Γερμανία: Έφοδος των αρχών στα γραφεία της Nomura για φορολογικές απάτες

Απαγόρευση εξόδου από την Κίνα

Ωστόσο, η απαγόρευση εξόδου σε έναν τόσο έμπειρο τραπεζίτη όπως ο Wang, θα στείλει ένα μήνυμα στην επιχειρηματική κοινότητα της Κίνας, όπου οι έρευνες των ξένων εμπορικών επιμελητηρίων δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη των επενδυτών είναι ήδη χαμηλή.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει προειδοποιήσει τους επισκέπτες στην Κίνα να επανεξετάσουν το ταξίδι τους στη χώρα «λόγω της αυθαίρετης εφαρμογής των τοπικών νόμων, συμπεριλαμβανομένων των απαγορεύσεων εξόδου, και του κινδύνου παράνομων κρατήσεων».

Η απαγόρευση εξόδου από την χώρα στον Wang ακολουθεί την εξαφάνιση εδώ και μήνες του διαμεσολαβητή συμφωνιών στον τομέα της τεχνολογίας Bao, ιδρυτή του επενδυτικού ομίλου China Renaissance, και του Cong Lin, ενός άλλου πρώην ανώτερου στελέχους του ομίλου. Ο Bao δεν έχει φανεί από τον Φεβρουάριο, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι «συνεργάζεται με τις αρχές στο πλαίσιο μιας έρευνας.

Ο Wang εντάχθηκε στο Nomura το 2018, μετά από την κρατική τράπεζα ICBC International, στην οποία εργάστηκε μεταξύ 2011 και 2016, σύμφωνα με το βιογραφικό του στο LinkedIn.

Σύμφωνα με πηγές, η απαγόρευση εξόδου στον Wang σχετίζεται με την περίοδο που εργάστηκε στην ICBC, όταν είχε συνεργαστεί με τον Cong.

Ο Cong έφυγε από την ICBC για να ενταχθεί στην China Renaissance το 2017, μετά από τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε σε μια στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο τραπεζών. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η ICBC International παρείχε πιστωτική γραμμή 200 εκατομμυρίων δολαρίων στην China Renaissance με εγγύηση μετοχών της επενδυτικής τράπεζας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή