Πείτε μας το ζώδιό σας για να αποφασίσουμε… εάν θα προσληφθείτε. Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο σε πολλούς από εμάς, στη Σιγκαπούρη του 2023 ουκ ολίγοι εργοδότες, εκτός από τα αντικειμενικά προσόντα ενός υποψήφιου εργαζόμενου λαμβάνουν υπόψη την ώρα και την ημερομηνία γέννησης, ως κριτήριο καταλληλότητας.

Για να προσδιορίσει εάν ένας υποψήφιος ήταν κατάλληλος για την εταιρεία του, ένας CEO λέγεται ότι συμβουλεύτηκε έναν ειδικό στο «φενγκ σούι».

Σιγκαπούρη: Εκτινάχθηκαν οι αυτοκτονίες το 2022 – Μεγαλύτερη η αύξηση μεταξύ των νέων

Σύμφωνα με πρώην υπάλληλο μέλος της ομάδας προσλήψεων στην εταιρεία μάρκετινγκ Benedict, ο οποίος μίλησε στο CNBC, εάν ο εξπέρ του φένγκ σούι δεν βρει τα δεδομένα ικανοποιητικά, μπορεί ο υποψήφιος να απορριφθεί.

Το φενγκ σούι περιλαμβάνει την τέχνη της ανάγνωσης του πεπρωμένου και της ιδιοσυγκρασίας κάποιου με βάση τις ημερομηνίες γέννησής του και υπάγεται στον ευρύτερο… κλάδο της μαντείας που χρησιμοποιεί κάρτες ταρώ και χειρομαντεία για να προβλέψει το μέλλον.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μάντεις – σύμβουλοι είναι υπεύθυνοι για τη μείωση του αριθμού των υποψηφίων που θα μπορούσαν να κριθούν κατάλληλοι, καθώς απορρίπτονται εάν οι… ειδικοί δεν βρουν ότι ταιριάζουν με την εταιρεία. Για την ακρίβεια, δεν φτάνει καν στη συνέντευξη!

Από το ποιον να προσλάβουν μέχρι πού να επενδύσουν και πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να παντρευτούν, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στους μελλοντολόγους στη Σιγκαπούρη.

Ο… κλάδος, που προφανώς στη Σιγκαπούρη έχει και ΚΑΔ για να υπάρχουν στατιστικά στοιχεία, αναπτύσσεται σταθερά από το 2017 έως το 2021, με τον αριθμό των μελλοντολόγων να αυξάνεται κατά 32,6%, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία που δίνονται από το Τμήμα Στατιστικής της Σιγκαπούρης.

Τα συνολικά λειτουργικά έσοδα του κλάδου αυξήθηκαν σχεδόν κατά 70% στα 76,2 εκατομμύρια δολάρια Σιγκαπούρης (56 εκατομμύρια δολάρια) την ίδια περίοδο.

Ποιον να προσλάβω;

Περίπου 100 εταιρείες χρησιμοποιούν την υπηρεσία του Ομίλου Way Fengshui ετησίως για να ρωτήσουν ποιον να προσλάβουν, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό του Mark Tan.

Οι εταιρείες στέλνουν στον Tan τους οκτώ χαρακτήρες που αφορούν την ημερομηνία και την ώρα γέννησης ενός υποψηφίου –το «μπα ζι» στα κινεζικά- βάσει των οποίων βγαίνουν τα συμπεράσματα για τις ικανότητές του.

Ωστόσο (πάλι καλά) ανήκει στην εταιρεία η τελική ευθύνη για το εάν θα προχωρήσει ή όχι στην πρόσληψη, είπε ο ίδιος.

Πού να επενδύσω;

Και δεν είναι μόνοι οι προσλήψεις. Κάποιες εταιρείες συμβουλεύονται μελλοντολόγους πριν πάρουν σημαντικές επιχειρηματικές αποφάσεις.

Η Jing, η οποία εργάζεται σε μια εταιρεία μεταλλουργίας στη Σιγκαπούρη, είπε στο CNBC ότι εκτός από τις αποφάσεις πρόσληψης, η εταιρεία της συμβουλεύεται επίσης μάντεις όταν πρόκειται για επενδυτικές ευκαιρίες σε νέα εργοστάσια.

Αλλά τέτοιες διαβουλεύσεις γίνονται συνήθως παράλληλα με τη δική τους έρευνα, πρόσθεσε.

«Είναι συνήθως μια ξεκάθαρη εσωτερική επιχειρηματική απόφαση που λαμβάνεται βάσει στοιχείων και μόλις αποφασιστεί, ζητείται η γνώμη του δασκάλου του φενγκ σούι για το αν είναι η κατάλληλη στιγμή», είπε περιγράφοντας τη διαδικασία. Εκείνος λαμβάνει υπόψη κριτήρια όπως το υψόμετρο του εδάφους, εάν υπάρχουν «ανεπιθύμητες κατασκευές» γύρω από ένα εργοστάσιο κ.ά. Ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας προχωράει αφού ο δάσκαλος δώσει το «οκ».

Σύμφωνα, μάλιστα, με την ίδια, το φένγκ σούι δεν έχει… πέσει ποτέ έξω.

Πώς θα γίνω πλούσιος;

«Η πιο συνηθισμένη ερώτηση που κάνουν οι άνθρωποι είναι: Πότε θα γίνω πλούσιος; Γιατί δεν είμαι πλούσιος;» είπε ο Chase Woo, διευθύνων σύμβουλος στο Hoseiki, ένα γραφείο φενγκ σούι που παρέχει συμβουλές.

Τις περισσότερες φορές, είπε, φταίει η λάθος επενδυτική στρατηγική.

«Και ο λόγος για τον οποίο η επενδυτική τους στρατηγική είναι λάθος έχει να κάνει με το γεγονός ότι θέλουν να πλουτίσουν γρήγορα», εξήγησε.

«Από τον χάρτη [ημερομηνία γέννησής τους]», προκύπτει ότι μερικοί άνθρωποι απλώς δεν «το ‘χουν» με τον πλούτο, εξήγησε.

Ο Woo, ο οποίος, όπως λέει, διαβάζει το πεπρωμένο μέχρι και 12 ανθρώπων την ημέρα, έχει πολλούς πελάτες πράκτορες χρηματοοικονομικών ασφαλίσεων, που ζητούν τη συμβουλή του για το πώς να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

«Τους διδάσκουμε αριθμολογία και ορισμένες τεχνικές ανάγνωσης προσώπου, προκειμένου να [εντοπίσουν] τα ελαττώματα των πελατών τους. Ένα άτομο με πολλά 6άρια στον “χάρτη του” πιθανότατα θα είναι πιο εγωκεντρικό», είπε χαρακτηριστικά.

Πότε να παντρευτώ;

Αυτό το ερώτημα, που θα έβρισκε σύμφωνους και πολλούς εξ ημών των «δυτικών», είναι από τα συχνά που δέχονται οι επαγγελματίες του κλάδου. Ο Tan από τη Way Fengshui παραξενεύτηκε ότι ορισμένες μητέρες ήθελαν να μάθουν εάν τα αποτελέσματα των εξετάσεων των παιδιών τους θα είναι καλά.

«Υπάρχει μια αυξανόμενη τάση νέων που έρχονται σε εμάς για να [διαλέξουν] τα ονόματα του μωρού τους, καθώς και ευνοϊκές ημέρες για να παντρευτούν», είπε ο ίδιος.

Ιδίως οι γυναίκες μεταξύ 20 και 30 ετών ενδιαφέρονται πολύ να μάθουν αν μπορούν να κάνουν παιδιά ή πότε θα παντρευτούν», πρόσθεσε, κυρίως, δε, όταν βλέπουν ότι τα χρόνια… περνούν και δεν υπάρχει υποψήφιος γαμπρός.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή