Μια νέα λειτουργία με χρήση τεχνητής νοημοσύνης που θα μεταφράζει podcast του ηθοποιού και σκηνοθέτη Dax Shepard και του ερευνητή τεχνητής νοημοσύνης στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτη Lex Fridman σε άλλες γλώσσες, ανακοίνωσε ότι δοκιμάζει η Spotify.

Πρόκειται για την τελευταία προσπάθεια της σουηδικής εταιρείας τεχνολογίας να αξιοποιήσει τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη, την τεχνολογία που έχει κατακλύσει τον κόσμο μετά την άνοδο του ChatGPT, για να προσελκύσει νέους χρήστες και να αυξήσει τα έσοδα.

Amazon: Μπαίνει στο παιχνίδι της δημιουργικής AI – Επένδυση ύψους 4 δισ. δολαρίων

Οι μεταφρασμένες εκδόσεις, που υποστηρίζονται από τη νέα τεχνολογία φωνητικής μετάφρασης της OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft, θα μιμούνται το πρωτότυπο ύφος του εκφωνητή και θα είναι πιο φυσικές από την παραδοσιακή μεταγλώττιση, σύμφωνα με το Spotify.

Η εταιρεία είχε επίσης συνεργαστεί με άλλους podcasters, συμπεριλαμβανομένων των Monica Padman, Bill Simmons και Steven Bartlett για την προώθηση αυτής της καινοτόμου λειτουργίας.

Σε ποιες γλώσσες

Οι φωνητικές μεταφράσεις θα είναι διαθέσιμες σε γλώσσες όπως τα ισπανικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά για επιλεγμένο αριθμό επεισοδίων και για μελλοντικά επεισόδια, με το Spotify να σημειώνει ότι θα μπορούσε να διευρύνει το κοινό των εκπομπών.

Το Spotify έχει κινηθεί επιθετικά όσον αφορά στις επενδύσεις τα τελευταία χρόνια στην επιχείρηση podcast του, ελπίζοντας ότι τα υψηλότερα επίπεδα αφοσίωσης που προσφέρει η μορφή θα προσελκύσουν περισσότερους διαφημιστές.

Αλλά αυτό εκτίναξε τις λειτουργικές δαπάνες της εταιρείας, οι οποίες αυξήθηκαν με διπλάσια ταχύτητα από την αύξηση των εσόδων της πέρυσι. Εκτός αυτού, οι επιχειρήσεις έχουν επίσης καθυστερήσει τις δαπάνες για διαφημίσεις λόγω της αύξησης των επιτοκίων και του υψηλού πληθωρισμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Amazon: Το νέο chatbot της για επαγγελματίες φέρνει ανατροπές στην αγορά
Tεχνητή νοημοσύνη |

Ανατροπή και πέναλτι από την Amazon - Τι κάνει το νέο chatbot της

Το προϊόν, που ανακοινώθηκε στο συνέδριο Reinvent της Amazon Web Services (AWS) στο Λας Βέγκας, προορίζεται για χρήση στην εργασία και αποτελεί την τελευταία προσπάθεια της Amazon να αμφισβητήσει την κυριαρχία Microsoft και Google

Κυβερνοασφάλεια: Τεχνικές παραπληροφόρησης και χειραγώγησης – Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τεχνικές παραπληροφόρησης και χειραγώγησης - Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης

Οι τεχνικές παραπληροφόρησης και χειραγώγησης που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου εξελίσσονται όλο και περισσότερο λόγω της εφαρμογής της τεχνητής νοημοσύνης στα συστήματά τους