Απώλειες καταγράφει για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση ο χρυσός, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εφτά μηνών, καθώς το ισχυρό δολάριο και οι προοπτικές υψηλότερων αμερικανικών επιτοκίων «αφαίρεσαν τη λάμψη» από το πολύτιμο μέταλλο.

Ο χρυσός σημείωνε πτώση 0,8% στα 1.835,40 δολάρια η ουγγιά, το χαμηλότερο επίπεδό του από τις 10 Μαρτίου. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχώρησαν κατά 0,7% στα 1.853,00 δολάρια.

Wall Street: Συνεχίζονται οι πολιτικές ανησυχίες

«Υπάρχει ο υπολογισμός ότι τα επιτόκια θα είναι υψηλότερα για πολύ περισσότερο καιρό, γεγονός που αποτέλεσε το πτωτικό στοιχείο στην αγορά πολύτιμων αγαθών. Οι τιμές του χρυσού θα μπορούσαν να πέσουν κάτω από τα 1.800 δολάρια βραχυπρόθεσμα», εξηγεί στο Reuters ο ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals, Τζίμ Γουαικόφ. «Οι τάσεις στις αγορές συναλλάγματος τείνουν να είναι ισχυρότερες και μακροβιότερες. Η ανατίμηση του αμερικανικού δολαρίου μπορεί να μην σταματήσει σύντομα, ασκώντας πίεση στην αγορά χρυσού».

Το αμερικανικό δολάριο αυξήθηκε κατά 0,4%, καθιστώντας το χρυσό λιγότερο ελκυστικό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Οι έμποροι τιμολογούν μια πιθανότητα 55% ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αφήσει τα επιτόκια στο σημερινό εύρος 5,25%-5,50% φέτος, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.

Από τότε που ξεπέρασαν το βασικό επίπεδο των 2.000 δολαρίων στις αρχές Μαΐου, οι τιμές του χρυσού έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 11% ή κατά 230 δολάρια, πιεζόμενες από την απότομη άνοδο των αποδόσεων του αμερικανικού 1οετούς ομολόγου, που καθιστά τον μη αποδοτικό χρυσό λιγότερο ελκυστικό.

Η προσοχή της αγοράς μετατοπίζεται σήμερα στην ομιλία του προέδρου της Fed,Τζερόμ Πάουελ,, καθώς και στα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας, τους αριθμούς των ιδιωτικών προσλήψεων και τις μισθοδοσίες εκτός του αγροτικού τομέα των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Το ασήμι διολίσθησε κατά 3,4% στα 21,40 δολάρια η ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities