Σκεπτικισμός επικρατεί στη Wall Street μετά την προσωρινή συμφωνία που υπήρξε σε πολιτικό επίπεδο για την χρηματοδότηση της αμερικανικής κυβέρνησης, καθώς οι επενδυτές βλέπουν ότι η αβεβαιότητα θα συνεχιστεί.

Η Wall Street αισθάνεται την «καυτή ανάσα» των ομολόγων

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,18% στις 33.446 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,01% στις 4.288 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,50% στις 13.285 μονάδες.

Παράταση «ζωής» για την κυβέρνηση

Η Γερουσία ενέκρινε ένα ψήφισμα διατήρησης της χρηματοδότησης της κυβέρνησης λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της προθεσμίας του Σαββάτου. Το νομοσχέδιο κρατά την κυβέρνηση ανοιχτή για 45 ακόμη ημέρες, μια εκτεταμένη περίοδο που οι νομοθέτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να οριστικοποιήσουν τη νομοθεσία για τη χρηματοδότηση.

«Στους επενδυτές δεν αρέσει να τρέχουν συνεχώς στην άκρη του γκρεμού», δήλωσε ο Jamie Cox, διευθύνων σύμβουλος της Harris Financial. «Με το να μην έχουμε κλείσιμο των λειτουργιών της κυβέρνησης, θα πρέπει να δούμε μια πολύ θετική αντίδραση στις αγορές». Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει γιατί η λύση είναι προσωρινή.

Οι επενδυτές φοβούνταν ότι οι νομοθέτες κατευθύνονταν σε άλλη μια μάχη τερματισμού λειτουργίας, καθώς η συμφωνία του Σαββάτου δεν έκανε τίποτα για την επίλυση των διαφωνιών σχετικά με τα συνολικά επίπεδα κρατικών δαπανών, τα σύνορα και την Ουκρανία.

Η διαφαινόμενη απειλή για κλείσιμο της κυβέρνησης επιβάρυνε τους επενδυτές την περασμένη εβδομάδα, η οποία σηματοδότησε επίσης το τέλος του μήνα και του τριμήνου διαπραγμάτευσης. Οι επενδυτές φοβήθηκαν ότι ένα κλείσιμο θα μπορούσε να επιβαρύνει περαιτέρω την αμερικανική οικονομία που ήδη βλέπει επιβράδυνση της ανάπτυξης υπό το βάρος των υψηλότερων επιτοκίων των τελευταίων 15 ετών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street