Απάντηση στις κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος που τον βαραίνουν έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της LVMH, Μπερνάρ Αρνό, καθώς η εισαγγελία του Παρισίου επιβεβαίωσε ότι ερευνά τις οικονομικές συναλλαγές μεταξύ του ίδιου και του Ρώσου ολιγάρχη Νικολάι Σαρκίσοφ.

Ρωσία: Η Δύση θα κουραστεί από την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία

Συγκεκριμένα, η εισαγγελία επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για το ζήτημα αυτό από το 2022 και ότι τέθηκε υπόψη της μια έκθεση της γαλλικής μονάδας χρηματοοικονομικών πληροφοριών Tracfin που αφορά μια αγορά ακινήτων στις Άλπεις από τον Σαρκίσοφ και «ενδέχεται να χαρακτηρίζει πράξεις ξεπλύματος χρήματος».

Εκπρόσωποι τόσο του Αρνό, του διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου της μεγαλύτερης εταιρείας ειδών πολυτελείας στον κόσμο και πλουσιότερου ανθρώπου της Ευρώπης, όσο και του Σαρκίσοφ, ανώτερου στελέχους της ρωσικής ασφαλιστικής εταιρείας RESO-Garantia, αρνήθηκαν σθεναρά κάθε αδίκημα.

Η έρευνα

Σύμφωνα με το CNBC, από την προκαταρκτική έρευνα δεν προκύπτει ότι έχει διαπραχθεί έγκλημα. Σε δήλωσή της η δικηγόρος του Αρνό, Ζακλίν Λαφό, δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί είναι «παράλογοι και αβάσιμοι».

«Η συναλλαγή που επέτρεψε την επέκταση του ξενοδοχείου Cheval Blanc στο Courchevel είναι απολύτως γνωστή και διεξήχθη σύμφωνα με το νόμο και με νομική υποστήριξη. Η έρευνα, η οποία φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, θα καταδείξει αυτά τα γεγονότα», ανέφερε σε δήλωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το Σαββατοκύριακο.

«Επιπλέον, ποιος θα μπορούσε να φανταστεί σοβαρά ότι ο Μπερνάρ Αρνό, ο οποίος έχει αναπτύξει τα τελευταία 40 χρόνια την κορυφαία γαλλική και ευρωπαϊκή εταιρεία, θα επιδίωκε ξέπλυμα χρήματος για να επεκτείνει ένα ξενοδοχείο; Πιστεύω ότι ο παράλογος χαρακτήρας αυτών των ισχυρισμών θα αναγνωριστεί από όλους.»

Οι κατηγορίες

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde ανέφερε την Πέμπτη, επικαλούμενη την Tracfin, ότι ο Σαρκίσοφ απέκτησε ακίνητο στο γαλλικό χιονοδρομικό κέντρο Courchevel χρησιμοποιώντας δάνειο από μία από τις εταιρείες του Αρνό.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της RESO-Garantia, Ίγκορ Ιβάνοφ, δήλωσε στο CNBC την Παρασκευή ότι ούτε η εταιρεία, ούτε ο Νικολάι Σαρκίσοφ προσωπικά, είχαν εμπλακεί στη συναλλαγή και ότι ο Σαρκίσοφ και ο Αρνό δεν είχαν συναντηθεί ποτέ.

«Τη συναλλαγή διαχειρίστηκε μια μικρή επενδυτική μονάδα που επενδύει επαγγελματικά σε ευρωπαϊκά ακίνητα. Συνίστατο στην απόκτηση διαμερισμάτων σε ένα παλιό κτίριο στην Κουρσεβέλ από διάφορους ιδιώτες ιδιοκτήτες, με σκοπό να τα πουλήσουν αργότερα σε έναν εργολάβο, αφού εξαγοραστεί ολόκληρο το κτίριο», δήλωσε ο Ιβάνοφ.

“Όλες οι συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν από γαλλικές εταιρείες, μέσω Γάλλων συμβολαιογράφων από Γάλλους δικηγόρους από όλες τις πλευρές. Επρόκειτο για μια συνηθισμένη συναλλαγή ακινήτων”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή