Ακτιβιστές του περιβάλλοντος καταδικάζουν την «εξωφρενική» υπηρεσία ιδιωτικού τζετ που μεταφέρει σκυλιά πλούσιων ανθρώπων, η οποία αυτή την εβδομάδα πραγματοποίησε την πρώτη της πτήση από το Ντουμπάι στο Λονδίνο. Συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση της εταιρείας K9 Jets από το Ντουμπάι στο Λονδίνο, κόστους 8.166 λιρών με τα αγαπημένα οικόσιτα να απολαμβάνουν το τζετ τύπου Gulfstream IV-SP.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Guardian, η εταιρεία την οποία ίδρυσε ένα ζευγάρι από το Μπέρμιγχαμ, ήδη διαθέτει πτήσεις για Νιου Τζέρσεϊ, Λος Άντζελες, Φρανκφούρτη, Παρίσι και Λισαβώνα. Στις πτήσεις, οι τετράποδοι ταξιδιώτες δεν ταξιδεύουν μέσα σε κλουβιά στους χώρους cargo του αεροσκάφους, αλλά μέσα στη καμπίνα ελεύθεροι, στην αγκαλιά του κηδεμόνα τους ή στη δική τους θέση.

Ιδιωτικά τζετ: Πιο ακριβά και πιο πράσινα τα ταξίδια στο μέλλον

«Η K9 Jets θεωρεί πως τα οικόσιτα μέλη της οικογένειας αξίζουν να ταξιδεύουν άνετα και με στιλ μαζί με τους ιδιοκτήτες τους» σημειώνει ο Άνταμ Γκόλντερ, συνιδρυτής της εταιρείας.

«Αυτό είναι μια απόδειξη ότι οι εύποροι άνθρωποι είναι ακόμα ικανοί να αγαπούν ένα ζώο, πράγμα που μου δίνει παραδόξως μια αίσθηση ελπίδας. Ωστόσο, με αφήνει εμβρόντητο το ότι οι ίδιοι άνθρωποι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν την υπό κατάρρευση φύση γύρω τους ώστε να έρθουν στα συγκαλά τους», κατήγγειλε ο Τοντ Σμιθ, εκπρόσωπος της Extinction Rebellion, μιας περιβαλλοντικής οργάνωσης.

Βιώσιμες πτήσεις για τους πολλούς

«Ως πρώην πιλότος θεωρώ πως πρέπει να πατήσουμε φρένο στη ζωή μας και να παρέχουμε πραγματικά βιώσιμες μεταφορές για τους πολλούς, αντί να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τα υπερ-ρυπογόνα αεροδρόμια ιδιωτικών πτήσεων που εξυπηρετούν μια μικρή μειοψηφία βαθύπλουτων, ανθρώπων και μη» προσθέτει ο ίδιος.

«Δεσμευόμαστε να αντισταθμίζουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κάθε πτήσης που πραγματοποιούμε. Αυτό το επιτυγχάνουμε συνεργαζόμενοι στενά με έμπιστους εμπειρογνώμονες σε θέματα μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα» αντιτείνει ο Γκόλντερ, σημειώνοντας πως η K9 Jets υπογραμμίζει ότι δεν είναι ιδιοκτήτρια αεροσκαφών, αλλά «δημόσια διαχειρίστρια τσάρτερ».

Η Extinction Rebellion, η ομάδα διαμαρτυρίας για το κλίμα, επέκρινε την υπηρεσία. «Αυτό είναι ξεκάθαρη απόδειξη ότι οι υπερπλούσιοι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι ικανοί να αγαπούν ένα ζώο σαν δικό τους, κάτι που περιέργως προσφέρει κάποια αίσθηση ελπίδας. Ωστόσο, μένουμε άναυδοι που οι ίδιοι άνθρωποι δεν μπορούν να συνδεθούν με τον καταρρέοντα φυσικό κόσμο γύρω τους, ώστε να συνέλθουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομάδας, Τοντ Σμιθ.

Πηγή In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green