Αυξήθηκαν απροσδόκητα οι κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, δίνοντας σήμα ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή αλλά και προσφέροντας ένα επιχείρημα στα γεράκια της Fed να υπερασπιστούν μια ακόμα αύξηση των επιτοκίων.

Οι κενές θέσεις εργασίας, που είναι μέτρο της ζήτησης εργασίας, αυξήθηκαν κατά 690.000 στα 9,610 εκατομμύρια την τελευταία ημέρα του Αυγούστου, ανέφερε το υπουργείο Εργασίας στη μηνιαία έκθεσή του Job Openings and Labor Turnover Survey ή JOLTS.  Κατέγραψαν ένα άλμα σχεδόν 700.000 από τον Ιούλιο ενώ ξεπέρασαν την εκτίμηση του Dow Jones, που πρόεβλεπε ότι οι κενές θέσεις θα διαμορφωθούν σε  8,8 εκατομμύρια.

Μέστερ – Fed: Θα χρειαστεί μια ακόμη αύξηση επιτοκίων

Οι προσλήψεις, ωστόσο, αυξήθηκαν ήπια, κινούμενες στα 5,857 εκατομμύρια, μια αύξηση μόλις 35.000.

Μεγάλο μέρος της αύξησης των νέων θέσεων εργασίας προήλθε από τις επαγγελματικές και επιχειρηματικές υπηρεσίες, οι οποίες παρουσίασαν έκρηξη κατά 509.000.

Οι μετοχές υποχώρησαν μετά την έκθεση, καθώς μια πιο σφιχτή αγορά εργασίας θα μπορούσε να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στη Fed να διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα. Ο w Jones υποχώρησε πιο πρόσφατα κατά περισσότερες από 260 μονάδες στη συνεδρίαση.

Η Fed παρακολουθεί στενά την έκθεση JOLTS για ενδείξεις χαλαρότητας στην αγορά εργασία.

Η αντιστοιχία προσφορά και ζήτησης

Οι κενές θέσεις εργασίας είχαν μειωθεί τους τελευταίους μήνες, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας είχαν αρχίσει να έχουν αντίκτυπο σε μια αγορά εργασίας που είχε πληγεί από μια μεγάλη αναντιστοιχία προσφοράς και ζήτησης, στην οποία οι ανοιχτές θέσεις εργασίας ήταν περισσότερες από τους διαθέσιμους εργαζόμενους 2 προς 1. Η αναλογία αυτή έχει πλέον μειωθεί στο 1,5 προς 1, μετά την αύξηση των εργαζομένων που χαρακτηρίστηκαν ως άνεργοι τον Αύγουστο.

Μετά την ανακοίνωση της έκθεσης JOLTS αναμένεται η ανακοίνωση για τις προσλήψεις πλήν του αγροτικού τομέα την Παρασκευή.  Οι οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν από το Dow Jones αναμένουν ότι σημειωθεί αύξηση 170.000.

Οι παραιτήσεις, ένα μέτρο της εμπιστοσύνης των εργαζομένων στην εξεύρεση νέας εργασίας μετά την αποχώρηση από προηγούμενη θέση, δεν παρουσίασαν μεγάλες μεταβολές. Αυτό συνέβη και με τις συνολικές αποχωρήσεις και απολύσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ