Εφετείο του Νιου Τζέρσεϊ απέρριψε καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Johnson & Johnson βάσει της οποίας η εταιρεία υποχρεωνόταν να καταβάλει 223,8 εκατ. δολάρια σε αποζημιώσεις, καθώς είχαν γίνει δεκτοί οι ισχυρισμοί τεσσάρων εναγόντων ότι εμφάνισαν καρκίνο από την έκθεσή τους σε ταλκ της εταιρείας.

Johnson & Johnson: Εισαγωγή της θυγατρικής Kenvue στο NYSE – Στα 41 δισ. η IPO

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Reuters το Ανώτατο Δικαστήριο του Νιου Τζέρσεϊ έκρινε ότι ένας δικαστής κατώτερου δικαστηρίου δεν έπρεπε να επιτρέψει ορισμένες από τις επιστημονικές μαρτυρίες εμπειρογνωμόνων που οι ενάγοντες παρουσίασαν στους ενόρκους στην υπόθεση.

Δικηγόρος των εναγόντων δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Οι ένορκοι της υπόθεσης είχαν καταδικάσει την εταιρεία να καταβάλει πολλά εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις, με το ποσό να συγκεκριμενοποιείται στα 186,5 εκατομμύρια δολάρια βάσει του πολιτειακού νόμου.

Η δικαστική νίκη της J&J έρχεται μετά την αποτυχία της εταιρείας τον Ιούλιο να μεταφέρει για δεύτερη φορά δεκάδες χιλιάδες αξιώσεις σχετικά με το ταλκ στο πτωχευτικό δικαστήριο, όπου ήλπιζε να τις επιλύσει μέσω ενός προτεινόμενου διακανονισμού ύψους 8,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η J&J, η Kenvue και το ταλκ

Σημειώνεται ότι προ μηνών εισήλθε στο Χρηματιστήριο η Kenvue, η εταιρεία που αποτελεί τον καταναλωτικό βραχίωνα της J&J.

Η Kenvue παράγει μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και εμπορικά σήματα όπως τα παυσίπονα Tylenol, το στοματικό διάλυμα Listerine και τα προϊόντα περιποίησης δέρματος Aveeno. Ανέφερε έσοδα 15 δισ. δολάρια και καθαρά κέρδη 1,5 δισ. δολάρια το 2022.

Παράγει επίσης τα προϊόντα παιδικής πούδρας της J&J, τα οποία έχουν βρεθεί στο επίκεντρο πολυετών δικαστικών διαμάχης για το αν προκαλούν καρκίνο, και η νέα εταιρεία έχει ήδη βρεθεί στο στόχαστρο αγωγών.

Η J&J, η οποία θα εξακολουθήσει να κατέχει περισσότερο από το 90% των μετοχών της Kenvue, συμφώνησε να τη θωρακίσει από τυχόν νομικά έξοδα που σχετίζονται με τις πωλήσεις της παιδικής πούδρας στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Ωστόσο, η Kenvue προειδοποίησε στο ενημερωτικό της δελτίο ότι «δεν μπορεί να διαβεβαιώσει» τους επενδυτές ότι η αποζημίωση από τη μητρική της θα είναι επαρκής και ότι αντιμετωπίζει επίσης αξιώσεις που σχετίζονται με πωλήσεις σε άλλες χώρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή