Τη θέσπιση αντισταθμιστικών μέτρων με την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης, κατ΄αντιστοιχία της αρ. 145/296596/22.10.2020 κοινής υπουργικής απόφασης. (β΄4680), στην οποία θα προβλέπεται η χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) για την κατάργηση του αλιευτικού εργαλείου «γρίπος που σύρεται από σκάφος ή βιντζότρατα (SB)» από τις αλιευτικές άδειες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών, πρότεινε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης στο υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση.

Δικαιούχοι των ενισχύσεων θα είναι οι πλοιοκτήτες (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών που φέρουν στην αλιευτική άδεια του σκάφους τους το αλιευτικό εργαλείο «γρίπος που σύρεται από σκάφος ή βιντζότρατα (SB)», υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν σε ισχύ την αλιευτική άδεια του σκάφους.

Λευτέρης Αυγενάκης για αλιεία και υδατοκαλλιέργειες: Η καινοτομία γεννά προσδοκίες για το αύριο του κλάδου

Με βάση τα στοιχεία του Εθνικού Αλιευτικού Μητρώου, με ημερομηνία αναφοράς την 7.3.2023, ο αριθμός των σκαφών που φέρουν το εργαλείο «γρίπος που σύρεται από σκάφος ή βιντζότρατα (SB)» στον ελληνικό αλιευτικό στόλο, ανέρχεται σε 122 σκάφη.
Σε αντιστοιχία με την αρ. 145/296596/22.09.2020 προγενέστερη υπουργική απόφαση (Β΄4680), το ύψος του κατ΄αποκοπή ποσού ενίσχυσης ήσσονος σημασίας ορίζεται σε 25.000 ευρώ ανά αλιευτικό σκάφος και κατά συνέπεια απαιτούνται πιστώσεις συνολικού ύψους 3.050.000 ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO