Πτώση κοντά στο 2%  καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, επεκτείνοντας τις απώλειες που άγγιξαν στο 6% στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι αβέβαιες προοπτικές της ζήτησης επισκίασαν την απόφαση του ΟΠΕΚ+ να διατηρήσει τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου.

Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς Brent έχουν υποχωρήσει κατά περίπου 10 δολάρια το βαρέλι σε λιγότερο από 10 ημέρες, αφού πλησίασε τα 100 δολάρια στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Wall Street: Επανήλθαν οι ανησυχίες των μάκρο

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent υποχώρησαν κατά 1,38 δολάρια ή 1,6% στα 84,43 δολάρια. Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate ήταν 1,38 δολάρια σεντς ή 1,6% χαμηλότερα στα 82,83 δολάρια.

«Πρόκειται για τυπική κερδοσκοπική συναλλακτική δραστηριότητα. Οι συμμετέχοντες στην αγορά προσπαθώντας να βγάλουν το καλύτερο από μια κακή κατάσταση μετά το λουτρό αίματος της Τετάρτης, επιχειρούν να διαλέξουν τον πάτο», εξηγεί στο Reuters ο διευθυντής προθεσμιακών συμβολαίων ενέργειας στη Mizuho, Μπομπ Γιάγκνερ.

Η ανησυχία για τη ζήτηση

Το πετρέλαιο υποχώρησε κατά 5 δολάρια την Τετάρτη, σημειώνοντας την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

Η συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ δεν έφερε εκπλήξεις. Ο Οργανισμός διατήρησε την πολιτική παραγωγής πετρελαίου του ομίλου και η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει την εθελοντική περικοπή κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως (bpd) μέχρι το τέλος του 2023, ενώ η Ρωσία θα διατηρήσει τον εθελοντικό περιορισμό των εξαγωγών κατά 300.000 bpd μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, οι επενδυτές ανησυχούν ότι η αιχμή της ζήτησης για κατανάλωση καυσίμων είναι πίσω μας, σημειώνει ο ανώτερος αντιπρόεδρος συναλλαγών της BOK Financial, Ντένις Κίσλερ προσθέτοντας ότι τα hedge funds ρευστοποίησαν σε μεγάλο βαθμό λόγω φόβων ότι τα υψηλότερα επιτόκια με τον πληθωρισμό θα εξασθενήσουν τη ζήτηση καυσίμων. «Η αγορά αναζητά μια ισορροπία» καταλήγει.

Η αγορά θα είναι ελλειμματική μέχρι το τέταρτο τρίμηνο και οι πιο ήπιες τιμές μειώνουν την πιθανότητα ο ΟΠΕΚ να χαλαρώσει τους περιορισμούς της προσφοράς, εκτιμούν οι αναλυτές της National Australia Bank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities