Κινήσεις ισορροπίας στην αγορά αμερικανικών ομολόγων με τα πρόσημα να μεταβόλονται στην απόδοση των 10ετών ομολόγων, μετά τα εβδομαδιαία στοιχεία για την ανεργία ενώ οι traders αναμένουν τα αυριανά στοιχεία για την απασχόληση προκειμένου να εκτιμήσουν την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου μειώθηκε κατά περίπου 2 μονάδες βάσης στο 4,719%. Την Τετάρτη είχε ανέλθει στο 4,884%, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευαταίων 16 ετών. Η απόδοση του 30ετούς κρατικού ομολόγου ενισχύθηκε οριακά κατά μια μονάδα βάσης μονάδες βάσης στο 4,888%.

Wall Street: Επανήλθαν οι ανησυχίες των μάκρο

Οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν σε 207.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, αυξημένες μόλις κατά 2.000 σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο και κάτω από την εκτίμηση συναίνεσης του Dow Jones για 210.000.

«Οι εργοδότες συνολικά δεν επιδιώκουν ακόμη να μειώσουν το μέγεθος του εργατικού δυναμικού, όπως αποδεικνύεται από το ακόμη χαμηλό επίπεδο των αρχικών αιτήσεων», γράφει σε σημείωμά του ο  CIO της Bleakley Financial Group, Πήτερ Μπούκβαρ.

Η αγορά εργασίας στο μικροσκόπιο της αγοράς

Οι traders αναμένουν να έχουν πιο σφαιρική εικόνα από τα αυριανά στοιχεία της έκθεσης  για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι η οικονομία πρόσθεσε 170.000 θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο. Αυτό θα ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από την αύξηση των 187.000 θέσεων εργασίας που παρατηρήθηκε τον Αύγουστο.

Εάν η κρίσιμη έκθεση δείξει συνεχή στενότητα στην αγορά εργασίας, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να προβεί σε πρόσθετες αυξήσεις των επιτοκίων για να μειώσει τις ανοδικές πιέσεις στον πληθωρισμό. Οι αξιωματούχοι της Fed υποστήριξαν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν πιθανότατα υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως και ότι υπάρχει πιθανότητα περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων φέτος.

Η έκθεση της ADP για τις μεταβολές στην απασχόληση, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, έδειξε διαφορετική εικόνα από τα στοιχεία της Πέμπτης για τις αιτήσεις ανεργίας. Η εταιρεία ανέφερε ότι η αύξηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα επιβραδύνθηκε σημαντικά τον Σεπτέμβριο, καθώς προστέθηκαν μόλις 89.000 θέσεις εργασίας, από 180.000 τον Αύγουστο και πολύ κάτω από τις προσδοκίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές