Πτωτικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες, ανατρέποντας μάλιστα τις ανοδικές κινήσεις των παραγώγων νωρίτερα, καθώς τα στοιχεία από τα επιδόματα ανεργίας δεν ικανοποίησαν την Wall Street.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,16% στις 33.077 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,25% στις 4.253 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,25% στις 13.203 μονάδες.

Barclays: Μόνο ένα sell off στις μετοχές θα σταματήσει την κατρακύλα των ομολόγων

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Clorox υποχωρούν κατά 3,3%, καθώς το guidance της εταιρείας για το πρώτο οικονομικό της τρίμηνο ήταν πολύ χαμηλότερα από αυτό που περίμενε η αγορά. Πιέσεις και στον κλάδο ενέργειας, καθώς οι τιμές του αργού συνέχισαν να πέφτουν. Chevron και ExxonMobil χάνουν πάνω από 1%.

Η αγορά εργασίας

Την ίδια ώρα, οι αρχικές αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας ανήλθαν στις 207.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, αυξημένες κατά μόλις 2.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει 210.000. Ενώ η ελαφρά αύξηση των αιτήσεων ήταν σχεδόν ανάλογη με αυτό που αναμενόταν, απογοήτευσε ορισμένους επενδυτές που ελπίζουν ότι τα εβδομαδιαία στοιχεία θα άρχιζαν να σηματοδοτούν μια αποδυνάμωση της αγοράς εργασίας, ικανή να σταματήσουν μια πιθανή αύξηση των επιτοκίων.

Μετά τα στοιχεία, αυξήθηκε εκ νέου η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, στο 4,762%. Η απόδοση έδειξε χτες κάποια σημάδια αποκλιμάκωσης, αφού η εταιρεία επεξεργασίας μισθοδοσιών ADP δήλωσε ότι η αύξηση των ιδιωτικών θέσεων εργασίας ανήλθε συνολικά σε 89.000 τον Σεπτέμβριο. Αυτός ο αριθμός ήταν πολύ κάτω από την εκτίμηση των 160.000 από τον Dow Jones και φάνηκε να διαβεβαιώνει τους επενδυτές ότι η αγορά εργασίας αποδυναμώνεται.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών και υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών μειώθηκε στα 58,3 δισεκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο, σημειώνοντας μείωση 9,9% σε σύγκριση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με έκθεση του Bureau of Economic Analysis. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,6% σε μηνιαία βάση στα 256 δισ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 0,7% στα 314,3 δισ. δολάρια τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον Ιούλιο.

Σε ετήσια βάση, το εμπορικό έλλειμμα μειώθηκε κατά 137,6 δισεκατομμύρια δολάρια ή 20,7% από την ίδια περίοδο του 2022. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 22 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,1%, και οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 115,6 δισεκατομμύρια δολάρια ή 4,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street