Με ήπιες απώλειες κινείται σήμερα η Wall Street, αν και τα στοιχεία από την αγορά εργασίας ήταν καλύτερα του αναμενομένου, τροφοδοτώντας νέες ανησυχίες για τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,18% στις 33.058 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,41% στις 4.240 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,39% στις 13.168 μονάδες.

Κέρδη 15% για τις μετοχές παγκοσμίως ως τα μέσα του 2024 – Η ανάλυση της Citigroup

Μεγαλύτερη από το αναμενόμενο ήταν τον Σεπτέμβριο η αύξηση των νέων θέσεων εργασίας, αφού δημιουργήθηκαν 336 χιλ. νέες θέσεις, καλύτερα από την εκτίμηση του Dow Jones για 170.000. Τα στοιχεία είναι ένα σημάδι ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι ισχυρή παρά τα υψηλότερα επιτόκια, δημιουργώντας πλέον νέες ανησυχίες για τις προθέσεις της Federal Reserve. Το ποσοστό ανεργίας ήταν 3,8%, έναντι της πρόβλεψης για 3,7%.

Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς των ΗΠΑ αυξήθηκε περισσότερο από 13 μονάδες βάσης, φτάνοντας κοντά στο υψηλό 16 ετών. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 4,84%, κοντά στο 4,884% που είχε βρεθεί νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου έφτασε στο 5,14% μετά από άνοδο κατά περισσότερες από 11 μονάδες βάσης.

Το sell off στις αγορές ομολόγων έχει ήδη σημάνει συναγερμό στις διεθνείς αγορές, καθώς θα οδηγήσει το κόστος δανεισμού στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας και πλέον απειλώντας το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Το καμπανάκι όμως δεν χτυπάει μόνο για τις τράπεζες αλλά και για τις ασφαλιστικές εταιρείες, τα συνταξιοδοτικά ταμεία και τους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων που κατέχουν τρισεκατομμύρια δολάρια κρατικού και εταιρικού χρέους.

Πέραν των παραπάνω, οι μετοχές της Pioneer Natural Resources σημειώνουν ράλι άνω του 11% στην προαγορά, αφού η Wall Street Journal ανέφερε ότι είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με την Exxon Mobil, προκειμένου να εξαγοραστεί για περίπου 60 δισεκατομμύρια δολάρια. Το δημοσίευμα ανέφερε, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα, ότι μια συμφωνία θα μπορούσε να επισφραγιστεί το συντομότερο σε λίγες μέρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street