Στη Λ. Αθηνών έφτασε το τσουνάμι των πωλήσεων που πυροδοτήθηκε από τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας, αφού πλέον αναμένεται να επιβεβαιωθούν οι φόβοι ότι η Federal Reserve θα «σφίξει» κι άλλο τα λουριά των επιτοκίων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,58% στις 1.135,81 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 49,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 13,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 1,59% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.763,41 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 1,87% στις 877,66 μονάδες.

ΗΠΑ: Απροσδόκητα αισθητή αύξηση των νέων θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο

Σε κινούμενη άμμο

Μεγαλύτερη από το αναμενόμενο ήταν τον Σεπτέμβριο η αύξηση των νέων θέσεων εργασίας, αφού δημιουργήθηκαν 336 χιλ. νέες θέσεις, καλύτερα από την εκτίμηση του Dow Jones για 170.000. Τα στοιχεία είναι ένα σημάδι ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι ισχυρή παρά τα υψηλότερα επιτόκια, δημιουργώντας πλέον νέες ανησυχίες για τις προθέσεις της Federal Reserve. Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς των ΗΠΑ αυξήθηκε στο 4,839%, προκαλώντας νέο κύμα πωλήσεων παγκοσμίως.

Ουδείς πλέον είναι διατεθειμένος να μείνει για πολύ εκτεθειμένος σε μια αγορά που εμφανίζει έντονη ευαισθησία στους αρνητικούς καταλύτες τελευταία, με κάθε αναπήδηση να αποτελεί και ευκαιρία νέων ρευστοποιήσεων. Αυτή είναι και η εικόνα που μεταφέρεται στον ot.gr από τα desk, με την αγορά να έχει βγει από τη «ζάλη» της προηγηθείσας bull market και να έχει επιστρέψει στην καχυποψία που κληροδότησε η κρίση στους παροικούντες της Λ. Αθηνών.

Έτσι, από τις 1.351 μονάδες των τελευταίων ημερών του Ιουλίου, τα «κάστρα» των στηρίξεων πέφτουν με ελάχιστους να μένουν στις επάλξεις για να αντιμετωπίσουν τους «κερδοσκόπους» του profit taking. Και φτάσαμε στο σήμερα να χάνεται και ο 200αρης, που χωρίζει τεχνικά την μακροπρόθεσμη τάση σε ανοδική και καθοδική. Η συνέχιση της καθοδικής πορείας μοιάζει όλο και πιο πιθανή, ανοίγοντας το δρόμο προς τις στηρίξεις της άνοιξης, οι οποίες έχουν αμφίβολη ανθεκτική ισχύ.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Cenergy χάνει 6,12%, με τις Eurobank και Coca Cola να χάνουν πάνω από 3%. Άνω του 2% είναι η πτώση σε ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, Quest, Ελλάκτωρ και ΓΕΚ Τέρνα, και άνω του 1% σε ΕΛΧΑ, Aegean, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίο, Autohellas, Τιτάν και Εθνική.

Υπό έλεγχο ακόμη οι πιέσεις σε Alpha Bank, ΟΤΕ, Λάμδα, Σαράντη και ΟΠΑΠ, ενώ η ΕΥΔΑΠ είναι στο +0,18% και η Τέρνα Ενεργειακή στο +2,12%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών