Στη διαγραφή του πρώην προέδρου της κρατικής Τράπεζας της Κίνας (Bank of China) από το κόμμα προχώρησε το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, κατηγορώντας τον για παράνομες δραστηριότητες και δωροδοκίες, σύμφωνα με ανακοίνωση σήμερα Σάββατο της ανώτατης υπηρεσίας καταπολέμησης της δωροδοκίας.

Kίνα: Μήπως τελικά έχει πιάσει πάτο η οικονομία της;

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Λιου Λιάνζ, είναι για παράνομη χορήγηση δανείων και πρόκληση σημαντικών οικονομικών κινδύνων, όπως ανέφερε η Κεντρική Επιτροπή για την Πειθαρχική Επιθεώρηση (CCDI) στην ιστοσελίδα της.

Επίσης, φέρεται να έχει φέρει στη χώρα απαγορευμένες εκδόσεις, να έχει δεχθεί παράνομα δωροδοκίες και να έχει ψυχαγωγηθεί σε ιδιωτικά κλαμπ και χιονοδρομικά κέντρα, όπως αναφέρει η Επιτροπή, η οποία είναι υπεύθυνη για την αντιμετώπιση της διαφθοράς στο κόμμα των 97 εκατομμυρίων μελών.

Ο Λιου, γεννημένος το 1961, είχε εργαστεί σε τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μεταξύ άλλων στην κεντρική τράπεζα Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας και στην Τράπεζα Εξαγωγών-Εισαγωγών της Κίνας, προτού προαχθεί και γίνει πρόεδρος της Τράπεζας της Κίνας το 2019. Ο ίδιος παραιτήθηκε από τη θέση αυτή στα μέσα Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

Δύο εβδομάδες αργότερα, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η CCDI είχε ξεκινήσει έρευνα εναντίον του για σοβαρές παραβιάσεις της κομματικής πειθαρχίας και των νόμων.

Η καταπολέμηση της διαφθοράς για τη στήριξη της «αυτοεπανάστασης» του κόμματος, αποτελεί πολιτική που φέρει την υπογραφή του προέδρου Σι Τζινπίνγκ από τότε που έγινε ηγέτης της Κίνας το 2012.

Η εκστρατεία του Σι κατά της διαφθοράς είναι δημοφιλής μεταξύ των πολιτών οι οποίοι έχουν απαυδήσει με την εκτεταμένη δωροδοκία. Τον έχει επίσης βοηθήσει να εδραιωθεί στην εξουσία, αντικαθιστώντας τους αντιπάλους του με ακόλουθούς του, όπως ισχυρίζονται οι αναλυτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Sierra Nevada Corp: Της ανατέθηκε η σύμβαση για την ανάπτυξη του διαδόχου του αεροσκάφους E-4B
Διεθνή |

Ποια εταιρεία θα κατασκευάσει για 13 δισ. δολάρια το νέο αεροσκάφος της «Ημέρας της Κρίσεως»

Η ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμβαση αφορά στην ανάπτυξη του νέου αεροσκάφους της «Ημέρας της Κρίσεως» λόγω της ικανότητάς του να επιβιώσει σε πυρηνικό πόλεμο.