Εμμένει στην έκκλησή της ότι τα επιτόκια πιθανότατα θα χρειαστεί να αυξηθούν περαιτέρω για να επιστρέψει γρήγορα ο πληθωρισμός στον στόχο του 2%, η Μισέλ Μπάουμαν μέλος της Federal Reserve.

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ παραμένει «πολύ υψηλός» και η Μπάουμαν είπε ότι αναμένει ότι θα ήταν σκόπιμο η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς «να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια και να τα διατηρήσει σε περιοριστικό επίπεδο για κάποιο χρονικό διάστημα για να επιστρέψει έγκαιρα ο πληθωρισμός στο στόχο του 2%».

Fed-ΕΚΤ: Στην τελική ευθεία του 2023

«Βραχνάς» οι υψηλές τιμές ενέργειας

Η Μπάουμαν επανέλαβε την προειδοποίησή της ότι «οι υψηλές τιμές ενέργειας θα μπορούσαν να αντιστρέψουν μέρος της προόδου που έχουμε δει στον πληθωρισμό τους τελευταίους μήνες».

Η απασχόληση στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο, ενισχύοντας την υπόθεση για νέα αύξηση των επιτοκίων. Η Μπάουμαν ανέφερε το Σάββατο τις προσδοκίες της Fed ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει πάνω από τον στόχο τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2025, σύμφωνα με τη διάμεση πρόβλεψη που δημοσιεύθηκε μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας τον Σεπτέμβριο.

«Αυτό, μαζί με τη δική μου προσδοκία ότι η πρόοδος στον πληθωρισμό είναι πιθανό να είναι αργή, υποδηλώνει ότι θα χρειαστεί περαιτέρω αυστηροποίηση της πολιτικής για να μειωθεί ο πληθωρισμός με βιώσιμο και έγκαιρο τρόπο», είπε.

Η Μπάουμαν δεν σχολίασε ευθέως εάν θα υποστήριζε μια αύξηση επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση της Fed στις 31 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή