Συρρίκνωση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα παρουσίασε η γερμανική βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο, υποδεικνύοντας ότι η κραταιά βιομηχανία της Ευρώπης εξακολουθεί να βρίσκεται υπό σοβαρή πίεση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε ελαφρώς περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο κατά 0,2% σε σύγκριση με τον Ιούλιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει πτώση 0,1%.

Γερμανία: Delivery προϊόντων μέσω…drone;

Επίσης, η στατιστική υπηρεσία αναθεώρησε τα στοιχεία του  Ιουλίου σε -0,6% έναντι προσωρινής εκτίμησης για -0,8%.

Η σύγκριση τριμήνων, που δίνει μια μεγαλύτερη εικόνα, έδειξε ότι η παραγωγή κατά το τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου ήταν 1,9% χαμηλότερη έναντι του αμέσως προηγούμενου τριμήνου.

Η πτώση της παραγωγής στις κατασκευές κατά 2,4% σε μηνιαία βάση, η μείωση της παραγωγής ενέργειας κατά 6,6% και η πτώση της παραγωγής μηχανημάτων και εξοπλισμού κατά 2,3% έπληξαν τη συνολική απόδοση τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής αρχής.

Αντίθετα, η αύξηση της παραγωγής στην αυτοκινητοβιομηχανία κατά 7,6% τον Αύγουστο, είχε θετικό αντίκτυπο στο συνολικό δείκτη.

Οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 3,9% τον Αύγουστο λόγω της ώθησης σε ηλεκτρονικά προϊόντα και οπτικά είδη, αλλά οι προοπτικές για τον κλάδο παραμένουν προκλητικές, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική αρχή της χώρας.

Ο μεταποιητικός τομέας της Γερμανίας, ο οποίος αντιπροσωπεύει περίπου το ένα πέμπτο της οικονομίας της, παραμένει βυθισμένος σε ύφεση, επισημαίνει το Reuters.

Ο PMI για τη μεταποίηση διαμορφώθηκε στο 39,6 τον Σεπτέμβριο, πολύ κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή