Αδυναμία να αντεπεξέλθει στο σύνολο των παράκτιων υποχρεώσεών της, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που εκδίδονται σε δολάρια ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο κινεζικός κολοσσός ακινήτων Country Garden

Η εταιρεία απέτυχε να πραγματοποιήσει πληρωμές χρέους 470 εκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κονγκ ή 60 εκατομμύρια δολάρια που έληγαν σήμερα.

Η Country Garden προειδοποίησε ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τους πιστωτές να απαιτήσουν ταχύτερη αποπληρωμή του χρέους ή να ακολουθήσουν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 1,19%, σε σύγκριση με τον  Hang Seng που ενισχύθηκε περίπου 2%.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η εταιρεία απέφυγε οριακά την χρεοκοπία, καταφέρνοντας να πληρώσει 22,5 εκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές κουπονιών ομολόγων και οι πιστωτές της άναψαν πράσινο φως για παράταση των αποπληρωμών έξι χερσαίων ομολόγων κατά τρία χρόνια.

H Country Garden κατέγραψε επίσης συμβάσεις πωλήσεων 6,17 δισεκατομμυρίων γιουάν (846 εκατομμύρια δολάρια) για τον Σεπτέμβριο — τον έκτο συνεχόμενο μήνα πτώσης και μειωμένες κατά 80,7% από πέρυσι.

Όσον αφορά το μέλλον, η εταιρεία βλέπει αβεβαιότητα στη θέση ρευστότητάς της και στις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα.

Οι κινεζικοί γίγαντες ακινήτων όπως η Evergrande και η Country Garden έχουν πληγεί καίρια από ποβλήματα χρέους, βλάπτοντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στον κλάδο. Τα οικονομικά προβλήματα των δύο εμβληματικών κολοσσών για τον κλάδο ακινήτων της Κίνας έχουν επιδεινώσει τις προοπτικές του τομέα και έχουν προκαλέσει μια σειρά μέτρων στήριξης από το Πεκίνο.

Σε αυτό τα πλαίσιο, το προηγούμενο διάστημα η Κίνα έχει αναπτύξει μέτρα στήριξης για να βοηθήσει στην αναζωογόνηση του τομέα των ακινήτων, ο οποίος αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τέταρτο της οικονομίας της και ταλανίζεται από μια πρωτοφανή κρίση ρευστότητας από το 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή