Μέσα σε φιλικό και συνεργατικό κλίμα αποχώρησε ο Μάρκος Βερέμης από την Upstream. Την εταιρεία που συν-ίδρυσε και οδήγησε στην κορυφή του κλάδου της τεχνολογίας.

Την παραπάνω εξέλιξη έκανε γνωστή με ανακοίνωση που ανάρτησε στο ΓΕΜΗ σήμερα η Upstream, στην οποία αναφέρεται ότι ο επιχειρηματίας υπέβαλε στις 29 Σεπτεμβρίου εξώδικη δήλωση παραίτησης, σύμφωνα με την οποία δηλώνει την παραίτησή του από πρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Μιλώντας αποκλειστικά στον «ΟΤ» ο κ. Μάρκος Βερέμης επιβεβαιώνει την παραίτησή του, από την Upstream, επισημαίνοντας ωστόσο πως αυτή αφορά στο διοικητικό συμβούλιο της ελληνικής θυγατρικής του ομίλου και ξεκαθαρίζει ότι παραμένει μέτοχος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της μητρικής Upstream Systems S.A.

Αναλύοντας τους λόγους της αποχώρησής του, ο κ. Βερέμης διευκρινίζει ότι έγκειται στο γεγονός ότι δεν έχει ενεργό ρόλο στις δραστηριότητες της εταιρείας στην χώρα, ούτε και ασκεί διοίκηση και ως εκ τούτου εκλείπει και ο λόγος να είναι παρών στο διοικητικό συμβούλιο της ελληνικής θυγατρικής.

Προσθέτει πως η Upstream έχει παρουσία σε περισσότερες από 45 χώρες του κόσμου, με την Ελλάδα να αποτελεί λιγότερο από το 1% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Το εξώδικο

Όσον αφορά στην κίνηση να στείλει εξώδικη πρόσκληση, η οποία δημιούργησε και τα ερώτημα, πηγές προσκείμενες στον επιχειρηματία αναφέρουν ότι ήταν κατόπιν προτροπής των νομικών του συμβούλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρείας ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ ενώ το μικτό κέρδος διαμορφώνεται σε 30 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση της Upstream για την παραίτηση Βερέμη

Το Who is Who

Ο Μάρκος γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1973 και είναι κάτοχος πτυχίου BA από το Πανεπιστήμιο του Warwick και MPhil από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1996, ως σύμβουλος στρατηγικών μάρκετινγκ στους ομίλους Omnicom, WPP και IPG αναπτύσσοντας την διεθνή στρατηγική επικοινωνίας μαρκών όπως οι Nestlé, Smithkline Beecham, Johnson & Johnson, και Sony Electronics.

Το 2002, επέστρεψε στην Ελλάδα και, μαζί με τον Αλέξιο Βρατσκίδη, συνίδρυσε την εταιρεία Upstream. Έκτοτε, η Upstream έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω κινητών συσκευών (m-commerce) παγκοσμίως με παρουσία σε πάνω από 45 χώρες.

Διετέλεσε CEO της Upstream έως τον Ιούνιο του 2017, και σήμερα είναι Πρόεδρός της, καθώς και εταίρος στην BigPi Venture Capital. Είναι ενεργός επενδυτής και μέλος του Δ.Σ. εταιριών τεχνολογίας όπως οι Persado, Workable και Hellas Direct.

Ταυτόχρονα, είναι Πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement (ΣΕΝ/JA) Greece και μέλος των Δ.Σ. του ΣΕΒ, του ΙΟΒΕ, της Endeavor και της διαΝΕΟσις. Έχει διακριθεί με το Βραβείο της EY Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» για το 2013.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Startups