Μεταξύ των χειρότερων του αναμενομένου στοιχείων για την πορεία των τιμών χονδρικής, αλλά και της συνέχισης της πτώσης των αποδόσεων των ομολόγων προσπαθεί να κινηθεί σήμερα η Wall Street, εμφανίζοντας όμως ανοδικές τάσεις.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,29% στις 33.835 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,41% στις 4.376 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,73% στις 13.662 μονάδες.

Ομόλογα: Ανοδικά κινούνται οι τιμές των 10ετών

Η αγορά ανέμενε τα στοιχεία για τις τιμές χονδρικής τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, οι οποίες αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, υποδεικνύοντας ότι ο πληθωρισμός παραμένει σοβαρό πρόβλημα για την οικονομία των ΗΠΑ. Ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,5% τον Σεπτέμβριο, έναντι εκτίμησης των αναλυτών του Dow Jones για άνοδο 0,3%.

Παρόλα αυτά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου παρέμεινε χαμηλότερα ακόμη και μετά τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό χονδρικής, χάνοντας περισσότερες από 6 μονάδες βάσης και φτάνοντας στο 4,58%. Η απόδοση 2 ετών, εν τω μεταξύ, κινήθηκε υψηλότερα κατά λιγότερο από 1 μονάδα βάσης στο 4,993%.

«Εάν τα επιτόκια συνεχίσουν να κινούνται χαμηλότερα, νομίζω ότι αυτό θα είναι ο κύριος μοχλός μιας λογικής ανάκαμψης στην αγορά μετοχών», δήλωσε η Lauren Goodwin, επικεφαλής στρατηγικής χαρτοφυλακίου στη New York Life Investments. «Τις τελευταίες δύο ημέρες, είχαμε κάποια ανακούφιση από το αφήγημα της Fed», πρόσθεσε.

Πάντως, η Wall Street θα αναμένει τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τα οποία θα προσφέρουν περαιτέρω πληροφορίες για τον κύκλο σύσφιξης της πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.

Επίσης, συνεχίζει να αξιολογεί τον συνεχιζόμενο πόλεμο που εκτυλίσσεται μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καταδίκασε τις επιθέσεις της Χαμάς ως τρομοκρατία και είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street