Θετικά κινήθηκαν οι αγορές της Ασίας σήμερα, με τον κολοσσό Samsung να δίνει ώθηση με τα καλύτερα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε κέρδη που ξεπέρασαν το 2%, φτάνοντας σε υψηλό δύο εβδομάδων, καθώς ο γίγαντας των chip Samsung Electronics σημείωσε άλμα 3,77%. Η πρόβλεψη για τα λειτουργικά κέρδη του τρίτου τριμήνου της Samsung ήταν ελαφρώς υψηλότερη από τις προσδοκίες των αναλυτών. Ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 1,68%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,63% και έκλεισε στις 7.085 μονάδες, καταγράφοντας τα κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα. Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,71% καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν την έρευνα του Reuters Tankan, η οποία είδε το επιχειρηματικό ηθικό σε μεγάλες ιαπωνικές εταιρείες να παραμένει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,67%, ενώ και οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν επίσης σε θετικό έδαφος, με τον δείκτη αναφοράς CSI 300 να σημειώνει άνοδο 0,39%.

Την ίδια ώρα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει τις προοπτικές για τον πληθωρισμό για το τρέχον οικονομικό έτος που θα λήξει τον Μάρτιο σε σχεδόν 3%, από την τρέχουσα πρόβλεψη του 2,5%. Σύμφωνα με το ιαπωνικό Kyodo News, «η αναθεώρηση προς τα πάνω έχει σκοπό να αντανακλά τις αυξήσεις των τιμών που έχουν διευρυνθεί περισσότερο από το αναμενόμενο και τις αυξανόμενες τιμές του αργού πετρελαίου… με την υποτίμηση του γιεν να ενισχύει επίσης τις τιμές των εισαγωγών».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές