Σε μείωση τιμών προχωράει η IKEA, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που σημαδεύτηκε από την εκτίναξη του πληθωρισμού και το αδύναμο καταναλωτικό κλίμα στις περισσότερες χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Ikea: «Γεμάτα και πάλι τα ράφια της εταιρείας», λέει ο CEO

«Νομίζω ότι το 2023 ήταν η χρονιά που “γυρίσαμε τη γωνία” στις τιμές και αρχίσαμε να τις μειώνουμε ξανά», δήλωσε σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος Γιον Αμπραχάμσον Ρινγκ του Inter Ikea Group, του δικαιοπάροχου της εταιρείας για όλο τον κόσμο. Η εταιρεία μειώνει τις τιμές σε μια σειρά προϊόντων, όπως η μείωση 20% στο δημοφιλές ράφι βιβλίων Billy, σύμφωνα με τον ίδιο.

Οι λιανικές πωλήσεις της IKEA σημείωσαν άλλο ένα ρεκόρ στα 47,6 δισ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2023, μια αύξηση 7,3% προσαρμοσμένη στις συναλλαγματικές επιπτώσεις. Το ρεκόρ αυτό οφείλεται στις αυξήσεις των τιμών από το προηγούμενο έτος και το πρώτο εξάμηνο του 2023, οι οποίες βοήθησαν να αντισταθμιστεί η «συνεχιζόμενη πρόκληση των χαμηλότερων όγκων πωλήσεων», ανέφερε ο Ριντ.

Όπως επισημαίνει, ο ανταγωνισμός αυξάνεται την ίδια ώρα που τα πορτοφόλια αδειάζουν, προσθέτοντας ότι η συνεχιζόμενη κρίση στον κόστος διαβίωσης συνεχίζει να επηρεάζει τη ζήτηση στα καταστήματα λιανικής πώλησης σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία επίπλων αύξησε τις τιμές προς τους δικαιοδόχους στις αρχές του έτους εν μέσω της εκτίναξης του κόστους στην αλυσίδα εφοδιασμού της. Από τον Μάιο, η πίεση αυτή έχει υποχωρήσει, καθώς «οι τιμές των πρώτων υλών, το κόστος μεταφοράς κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε. Η διαθεσιμότητα των προϊόντων στα καταστήματα IKEA βελτιώθηκε επίσης μετά τις ελλείψεις των προηγούμενων ετών σε όλο τον κόσμο.

Καθώς οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό καταργήθηκαν πλήρως και οι επισκέπτες επέστρεψαν στα φυσικά καταστήματα, οι διαδικτυακές πωλήσεις της Ikea παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες. Η εταιρεία συνέχισε να αναπτύσσει τις μικρές μορφές καταστημάτων, προσθέτοντας περισσότερα από 70 σημεία. Εισήλθε επίσης σε μια νέα αγορά στη Νότια Αμερική, με το άνοιγμα ενός καταστήματος στην Κολομβία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής