Πληθαίνουν οι «ξεχασιάρηδες» φορολογούμενοι στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ, oι πολίτες των ΗΠΑ δεν πλήρωσαν περίπου 688 δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους που αφορούν δηλώσεις τους για το 2021, κάτι που αποτελεί το μεγαλύτερο κενό που έχει υπάρξει ποτέ. Οι έλεγχοι και άλλες διαδικασίες επιβολής θα ενταθούν για να μειωθεί το κενό, σύμφωνα με την Υπηρεσία Είσπραξης Εσόδων.

Ο αριθμός περιλαμβάνει 542 δισεκατομμύρια δολάρια που οφείλονται σε υποδηλωθέντα εισοδήματα, ενώ το υπόλοιπο του ελλείμματος οφείλεται σε όσους δεν υπέβαλαν δηλώσεις όταν έπρεπε ή δεν πλήρωσαν ποτέ τους λογαριασμούς τους.

Πρακτικά Fed: Άλλη μια αύξηση επιτοκίων «κατάλληλη» – Για μεγαλύτερο διάστημα ψηλά τα επιτόκια

Το κενό

Το συνολικό κενό είναι αυξημένο κατά περισσότερα από 138 δισεκατομμύρια δολάρια από τις εκτιμήσεις για τα φορολογικά έτη 2017 έως 2019. Μεγάλο μέρος της αύξησης των αναμενόμενων φορολογικών εσόδων οφείλεται στην οικονομική ανάπτυξη. Η IRS δήλωσε ότι υπήρξε επίσης μια μετατόπιση από εισόδημα των μισθωτών, για το οποίο παρακρατούνται φόροι, σε θέσεις εργασίας της Gig Economy, για τις οποίες υπάρχει χαμηλότερος βαθμός συμμόρφωσης. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί ότι ο όρος gig economy χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις νέες μορφές λειτουργίας των επιχειρήσεων και της απασχόλησης των εργαζομένων τους, όπου δεν ακολουθείται το παραδοσιακό μοντέλο των συμβάσεων εργασίας. Αντιθέτως οι εργαζόμενοι δεν αποτελούν πάγιο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας, καθώς μπορεί να εργάζονται με μερική απασχόληση, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κατά παραγγελία και πολλές φορές είναι ανεξάρτητοι επαγγελματίες που συνεργάζονται με μια εταιρεία (π.χ. Uber).

Η μη συμμόρφωση

Αναφορικά με το τι ισχύει sτις ΗΠΑ, το δημοσίευμα της WSJ αναφέρει ότι tο συνολικό ποσοστό συμμόρφωσης των φορολογουμένων αναμένεται να παραμείνει σχετικά κοντά στο 86,3% για το φορολογικό έτος 2021, μετά από ελέγχους και άλλες ενέργειες επιβολής.

Το μεγαλύτερο μέρος της μη συμμόρφωσης ( περίπου 182 δισεκατομμύρια δολάρια) αποδίδεται σε αδήλωτα εισοδήματα από επιχειρήσεις και αγροκτήματα που δηλώνονται στο παράρτημα C και F των ατομικών δηλώσεων.

«Αυτή η αύξηση του φορολογικού κενού υπογραμμίζει τη σημασία των αυξημένων προσπαθειών συμμόρφωσης της IRS σε βασικούς τομείς», δήλωσε σε δήλωσή του ο Επίτροπος της IRS Danny Werfel.

«Το πρόσθετο προσωπικό και οι προσλήψεις σε ανώτερα επίπεδα είναι πραγματικά μια κρίσιμη πτυχή για να μπορέσουμε να επεκτείνουμε την εμβέλειά μας», δήλωσε η Melanie Krause, επικεφαλής δεδομένων και αναλυτών του IRS.

Αφού συνυπολογιστούν οι αναμενόμενες προσπάθειες συμμόρφωσης (με ελέγχους και στα υψηλά εισοδήματα) της IRS και οι καθυστερημένες πληρωμές που αποφέρουν 63 δισεκατομμύρια δολάρια, το εκτιμώμενο καθαρό φορολογικό κενό για το 2021 ανέρχεται σε 625 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή