Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, πρόσθεσε άλλη μια πολυτελή έπαυλη στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων του. Πρόκειται για μια έπαυλη επτά υπνοδωματίων στο Indian Creek της Φλόριντα, κόστους 79 εκατομμυρίων δολαρίων.

Την αποκάλυψη έκανε το Bloomberg, επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος. Η περιοχή είναι γνωστή ως «Billionaire Bunker» για τους εξαιρετικά πλούσιους κατοίκους της. Η τελευταία αγορά του ακινήτου που απέκτησε ο Μασκ ήταν το 2014 έναντι 28 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η αξία του κοστολογήθηκε στα 85 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Μάιο.

Η… μυστηριώδης αγορά μίας μετοχής της Amazon από τον Μπέζος

Η συναλλαγή έκλεισε την Πέμπτη, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο ακινήτων The Real Deal, επικαλούμενο τη βάση δεδομένων Multiple Listing Service. Η νέα έπαυλη του Μπέζος σχεδόν 2 στρεμμάτων που αποπνέει «διαχρονική ευρωπαϊκή αίγλη» χτίστηκε το 2000, σύμφωνα με την καταχώρισή της. Διαθέτει home theater, βιβλιοθήκη, πισίνα και κελάρι κρασιών.

Η τελευταία του αγορά στην αποκλειστική γειτονιά είναι δίπλα σε ένα άλλο ακίνητο που αγόρασε αυτό το καλοκαίρι για 68 εκατομμύρια δολάρια. Ο δισεκατομμυριούχος θα μπορούσε ακόμα να αγοράσει περισσότερα ακίνητα στην περιοχή, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Ο Μπέζος είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 156 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 13 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Η τελευταία του αγορά προστίθεται στο εκτεταμένο χαρτοφυλάκιό του με ακίνητα που περιλαμβάνει δύο γειτονικές επαύλεις στο Μπέβερλι Χιλς και ένα τεράστιο ράντσο στο Τέξας, ανέφερε σε δημοσίευμά του ο Business Insider τον Αύγουστο. Η μόνιμη κατοικία του είναι ένα κτήμα 24.000 τετραγωνικών ποδιών στη Μεδίνα της Ουάσιγκτον. Έχει επίσης ένα σούπερ γιοτ 500 εκατομμυρίων δολαρίων που ονομάζεται Koru.

Το Indian Creek, όπου βρίσκεται η νέα αγορά ακινήτων του Μπέζος, είναι ένα χωριό σε ένα μικρό ιδιωτικό νησί στον κόλπο Biscayne του Μαϊάμι. Κατατάχθηκε από το Zillow ως η πιο ακριβή γειτονιά στις ΗΠΑ το 2021.

Το ιδιωτικό νησί έχει αυστηρά μέτρα ασφαλείας ανέφερε ο Business Insider τον Δεκέμβριο του 2022 μετά από μια περιοδεία στην περιοχή. Μεταξύ των κατοίκων είναι ο Μπέζος, ο επενδυτής Καρλ Άικαν και οι Τζάρεντ Κούσνερ και Ιβάνκα Τραμπ.

Ο Μπέζος είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 156 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 13 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή