Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακοίνωσε την έγκριση της συμφωνίας εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft, αφού έλαβε υπόψη τις νέες προτάσεις της εταιρείας που ουσιαστικά «καθησύχασε» τις προηγούμενες ανησυχίες της.

Στον πυρήνα της αναθεωρημένης πρότασης εξαγοράς της Microsoft, του Αυγούστου, είναι η πώληση των δικαιωμάτων streaming της Activision στην Ubisoft Entertainment ώστε να διασφαλιστεί ότι οι όροι της πώλησης ήταν εφαρμοστέοι από τη ρυθμιστική αρχή, κατευνάζοντας συγκεκριμένες ανησυχίες.

Η ΕΕ ενέκρινε την εξαγορά της Activision Blizzard

Η έγκριση ανοίγει το δρόμο για τη Microsoft να κλείσει τη συμφωνία έως τις 18 Οκτωβρίου, αφού παρέτεινε την προθεσμία κατά τρεις μήνες τον Ιούλιο για να εξασφαλίσει την έγκριση και της Βρετανίας.

Η CMA δήλωσε ότι η υποχώρηση της Microsoft στο θέμα της ροή περιεχομένου ήταν αυτή που «άλλαξε το παιχνίδι», προσθέτοντας ότι ήταν η μόνη Αρχή παγκοσμίως που πέτυχε αυτό το αποτέλεσμα. «Η νέα συμφωνία θα σταματήσει τη Microsoft από το να κλειδώνει τον ανταγωνισμό στο cloud gaming, διατηρώντας ανταγωνιστικές τιμές και υπηρεσίες για τους Βρετανούς πελάτες του cloud gaming», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται ότι η Microsoft είχε ανακοινώσει αυτό που θα εξελιχθεί στη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών στις αρχές του 2022, αλλά η εξαγορά των 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων μπλοκαρίστηκε τον Απρίλιο από την CMA, η οποία ανησυχούσε ότι ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας θα αποκτούσε υπερβολικό έλεγχο της αναδυόμενης αγοράς βιντεοπαιχνιδιών στο cloud.

Οι δηλώσεις

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της CMA, Σάρα Καρντέλ, δήλωσε στο Reuters: «Προσφέραμε ένα σαφές μήνυμα στη Microsoft ότι η συμφωνία θα μπλοκαριστεί, εκτός εάν αντιμετώπιζαν πλήρως τις ανησυχίες μας». Είπε ότι η ρυθμιστική αρχή, η οποία έχει αποκτήσει μεγαλύτερη ισχύ από τότε που η Βρετανία αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έλαβε τις αποφάσεις της «απαλλαγμένη από πολιτική επιρροή» και ότι δεν θα επηρεαστεί από το εταιρικό λόμπι.

«Η Microsoft είχε την ευκαιρία να αναδιαρθρώσει τη συμφωνία εξαγοράς κατά την αρχική μας έρευνα, αλλά αντίθετα συνέχισε να επιμένει σε ένα πακέτο μέτρων που τους είπαμε ότι απλά δεν θα λειτουργούσαν», κατέληξε.

Η Microsoft από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι «είναι ευγνώμων για την ενδελεχή εξέταση και την απόφαση της CMA».

«Έχουμε ξεπεράσει το τελικό ρυθμιστικό εμπόδιο για να κλείσουμε αυτήν την εξαγορά, η οποία πιστεύουμε ότι θα ωφελήσει τους χρήστες και τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών παγκοσμίως», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Μπραντ Σμιθ.

Τέλος, η Activision Blizzard ανακοίνωσε: «Η επίσημη έγκριση της CMA αποτελεί σπουδαίο νέο για το μέλλον μας με τη Microsoft και ανυπομονούμε να γίνουμε μέλος της Ομάδας Xbox».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή