Νέο κέντρο διανομής στον Ασπρόπυργο Αττικής (Μαγούλα) ετοιμάζεται να λειτουργήσει η Premier Capital Hellas για τις ανάγκες των McDonald’s στην Ελλάδα. Η έναρξη λειτουργίας τοποθετείται χρονικά μέσα στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, με την εταιρεία να προσδοκά σε αύξηση της αποδοτικότητας ενώ παράλληλα θα υποστηρίξει τους σχεδιασμούς για τη μελλοντική επέκταση στην ελληνική αγορά.

Μέσα στα επόμενα 5 χρόνια η εταιρεία στοχεύει να φτάσει τα 50 εστιατόρια, απασχολώντας περίπου 3.000 εργαζόμενους. Μέχρι τέλος του έτους μάλιστα, δρομολογείται το άνοιγμα δύο ακόμη σημείων σε Πάτρα και Χαϊδάρι, ενισχύοντας το δίκτυο που σήμερα αριθμεί 30 εστιατόρια.

Η επιστροφή στην Πάτρα

Το κατάστημα στην Πάτρα, το οποίο θα βρίσκεται στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας έχει ιδιαίτερη σημασία, μιας και η εταιρεία διατηρούσε παρουσία πριν από περίπου 20 χρόνια. Ωστόσο, στο πλαίσιο των περικοπών στα πέτρινα χρόνια που βίωσε μετά το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης αναγκάστηκε να κλείσει σημεία πώλησης στην επαρχία.

Με και την επιστροφή στην Πάτρα, τα McDonalds ανακτούν την παρουσία τους στις μεγάλες περιφερειακές πόλεις της χώρας (Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο).

Η αμερικανική αλυσίδα γρήγορου φαγητού σημειώνει τα τελευταία χρόνια υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, κερδίζοντας διαρκώς μερίδια από την πίτα της αγοράς. Η νέα στρατηγική ανάπτυξης και κυρίως η επιθετική τιμολογιακή πολιτική που ακολουθούν τα McDonalds υπό την καθοδήγηση του ομίλου Premier Capital, φαίνεται πως αποδίδουν καρπούς.

Πόσοι έφαγαν στα McDonalds

Στο πρώτο εξάμηνο του 2023, η δραστηριότητα των McDonald’s στην χώρα μας παρήγαγε έσοδα 47,5 εκατ. ευρώ, μια αύξηση της τάξης του 38,61% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Αυτό είναι αποτέλεσμα της αύξησης της επισκεψιμότητας (guest counts) κατά 30,23%, η οποία έφτασε στα 5,2 εκατομμύρια συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Από το 2011, η Premier Capital Hellas έχει επενδύσει 41 εκατ. ευρώ για το άνοιγμα νέων εστιατορίων McDonald’s, την ανακαίνιση υφιστάμενων καθώς και την αναβάθμιση των υποδομών και της τεχνολογίας σε ολόκληρο το δίκτυό της, ενώ εκπαιδεύει και απασχολεί περισσότερους από 1.600 ανθρώπους.

Η Premier Capital Hellas είναι θυγατρική της Premier Capital που ανήκει στον Μαλτέζο επιχειρηματία Melo Hili και είναι ο επίσημος Developmental Licensee της McDonald’s σε έξι ευρωπαϊκές αγορές. Η Ελλάδα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τον όμιλο μετά τη Ρουμανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις