Υποψηφιότητα για τη φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036 πρόκειται να υποβάλει η Ινδία, με το Νέο Δελχί να επιχειρεί για πρώτη φορά να φέρει στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός παγκοσμίως.

Ολυμπιακοί Παρισιού 2024: Πώς θα τους επηρεάσουν οι κοριοί;

Τις φιλοδοξίες της Ινδίας παρουσίασε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, Ναρέντρα Μόντι, σε συνεδρίαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στη Βομβάη το Σάββατο. Ο Μόντι σημείωσε ότι η χώρα του έχει αποδείξει την ικανότητά της να διοργανώνει παγκόσμιες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Χόκεϊ και του Παγκόσμιου Κυπέλλου Κρίκετ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι φιλοδοξίες της Ινδίας

Με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, που φιλοδοξεί ως το 2047 να συγκαταλέγεται στη χορεία των ανεπτυγμένων κρατών, προσδοκά να εδραιώσει την παρουσία της στο διεθνές στερέωμα. Όπως σημειώνει το Bloomberg η ανάληψη μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης θα συνεπαγόταν δισεκατομμύρια δολάρια σε δημόσιες δαπάνες, ενώ τα οικονομικά οφέλη θα περιελάμβαναν ενίσχυση του κατασκευαστικού τομέα, ώθηση στις δαπάνες από ξένους επισκέπτες και ενίσχυση της ζήτησης για αγαθά και υπηρεσίες.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι

Η χώρα των 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκων επιθυμεί επίσης να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του 2029, είπε ο Μόντι. Μέχρι στιγμής, ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά τουρνουά που έχει διοργανώσει η Ινδία ήταν οι Αγώνες της Κοινοπολιτείας του 2010 στο Νέο Δελχί.

Οι υπόλοιποι διεκδικητές

Οι επόμενοι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024. Τη σκυτάλη θα παραλάβει το Λος Άντζελες το 2028 ενώ θα ακολουθήσει το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας το 2032. Η Πολωνία, το Μεξικό και η Ινδονησία είναι μεταξύ των χωρών που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να αναλάβουν τη διοργάνωση του 2036.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι