Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα το βράδυ στις Βρυξέλλες έπειτα από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κοντά στην «Πλας Σενκτελέτ». Αυτό ανακοίνωσε η αστυνομία, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που δόθηκαν από πολλά βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα πρώτα γνωστά στοιχεία, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν γύρω στις 7:15 μ.μ. (τοπική ώρα) στην Λεωφόρο Ίπρ. Στο σημείο έφτασαν μαζικά οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Κανένας ύποπτος δεν έχει συλληφθεί ακόμη.

Γερμανία: Στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ύψους 1 δισ. ευρώ

Η εφημερίδα Soir αναφέρει ότι σε φωτογραφίες που τράβηξε ένας κάτοικος της περιοχής, φαίνεται ένας άνδρας με φωσφορίζον πορτοκαλί μπουφάν και λευκό κράνος, ένα όπλο στο χέρι, να επιβιβάζεται σε ένα σκούτερ και να τρέπεται σε φυγή. Φέρεται ότι προηγουμένως πυροβόλησε κάποιον στην είσοδο προτού πυροβολήσει δύο επιβαίνοντες σε ταξί.

Αναφορές στο Ισλαμικό Κράτος

Σύμφωνα με πληροφορίες της Le Soir, ο δράστης έκανε αναφορές προς το Ισλαμικό Κράτος την ώρα της δολοφονίας των δύο ανδρών, με τις βελγικές Αρχές να ερευνούν την υπόθεση ως τρομοκρατική επίθεση.

Εκκληση πρωθυπουργού για επαγρύπνηση

Λίγο μετά αφότου έγινε γνωστή η δολοφονική επίθεση του αγνώστου, ο πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάντερ Ντε Κρόο με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών μετέβησαν στο εθνικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων του Βελγίου.

«Τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων της άνανδρης επίθεσης στις Βρυξέλλες», αναφέρει με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο βέλγος πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι βρίσκεται «με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στο εθνικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων».

«Παρακολουθούμε την κατάσταση και ζητάμε από τους κατοίκους των Βρυξελλών να είναι σε επαγρύπνηση», υπογραμμίζει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα