Υποχώρησε κατά 2% σημείωσε η μετοχή της Tesla τη Δευτέρα, καθώς οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας μειώθηκαν κατά 10,9% σε ετήσια βάση για τον μήνα Σεπτέμβριο, σύμφωνα με έκθεση της Ένωσης Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

Η έκθεση ανέφερε ότι η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε 74.073 ηλεκτρικά οχήματα στην κινεζική αγορά κατά τη διάρκεια του μήνα. Οι πωλήσεις για τα οχήματα Model 3 και Model Y που κατασκευάζονται στην Κίνα μειώθηκαν κατά 12% από τον Αύγουστο έως τον Σεπτέμβριο. Η Tesla εξάγει πολλά από τα αυτοκίνητα που κατασκευάζει στην Κίνα.

Γερμανία: Ανησυχία της αυτοκινητοβιομηχανίας για τον ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο ΕΕ-Κίνας

«Φρένο» στις πωλήσεις επί κινεζικού εδάφους

Τα νέα για την πτώση των πωλήσεων της Tesla έρχονται μια εβδομάδα αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι παραδόσεις οχημάτων της για το τρίτο τρίμηνο του έτους ήταν χαμηλότερες από τις παραδόσεις και την παραγωγή του προηγούμενου τριμήνου.

«Μια διαδοχική μείωση του όγκου πωλήσεων προκλήθηκε από προγραμματισμένες διακοπές λειτουργίας για αναβαθμίσεις εργοστασίων, όπως συζητήθηκε στην πιο πρόσφατη ανακοίνωση αποτελεσμάτων», υπογράμμισε η εταιρεία. «Ο στόχος μας για τις πωλήσεις του 2023, περίπου 1,8 εκατομμυρίων οχημάτων παραμένει αμετάβλητος».

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων μείωσε τις τιμές για ορισμένα από τα μοντέλα της, Model 3 και Model Y στην αμερικανική αγορά, ευελπιστώντας σε μια ώθηση των πωλήσεων.

Η Tesla θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου στις 18 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green