Λίγο πάνω από 20,4 εκατ. δολάρια κερδίζει κάθε χρόνο ο Λιονέλ Μέσι από το συμβόλαιό του στη Major League Soccer με την Ίντερ Μαϊάμι, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ένωση Παικτών MLS.

Ο Μέσι κερδίζει περισσότερα από το σύνολο της μισθοδοσίας σχεδόν όλων των ομάδων της MLS.

Ο 36χρονος σταρ έχει βασικό μισθό 12 εκατομμυρίων δολαρίων και συνολική εγγυημένη αποζημίωση 20.446.667 δολαρίων, ανέφερε η ένωση παικτών στην ενημέρωση των μισθολογίων για το 2023.

Αυτοί οι αριθμοί αφορούν το τι λαμβάνει ο Μέσι από τη συμφωνία του στο MLS, η οποία διαρκεί μέχρι τη σεζόν του 2025, συμπεριλαμβανομένων τυχόν μπόνους μάρκετινγκ. Δεν λαμβάνουν υπόψη τυχόν πρόσθετες συμφωνίες με την ομάδα ή τις θυγατρικές της, ή τυχόν μπόνους απόδοσης.

Λιονέλ Μέσι: Ένα εμπορικό κεφάλαιο στις ΗΠΑ

Στην κορυφή

Ο Μέσι λαμβάνει τα περισσότερα χρήματα στο MLS, ακολουθούμενος από τον Lorenzo Insigne του Τορόντο με 15,4 εκατομμύρια δολάρια, τον Xherdan Shaqiri από το Σικάγο με 8.153.000 δολάρια και τον Javier Hernández του LA Galaxy με 7.443.750 δολάρια.

Το Μαϊάμι βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος με το payroll του να φτάνει στα 39,4 εκατ. δολάρια , ακολουθούμενο από το Τορόντο με 32,3 εκατομμύρια δολάρια, το LA Galaxy με 25 εκατομμύρια δολάρια και το LAFC με 20,8 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Μέσι κερδίζει πάνω από το διπλάσιο των 9,6 εκατομμυρίων δολαρίων της Ορλάντο Σίτι, η οποία έχει τη χαμηλότερη μισθοδοσία στο πρωτάθλημα. Αντιπροσωπεύει το 4% της συνολικής αποζημίωσης στην MLS, ύψους 501,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μέσι έχει πέντε συμμετοχές για το Μαϊάμι στο πρωτάθλημα, με συνολικά 283 λεπτά και ένα γκολ. Βοήθησε επίσης την ομάδα να κερδίσει το εναρκτήριο Leagues Cup, σκοράροντας 10 γκολ σε επτά παιχνίδια.

Φρένο στα σενάρια για Σαουδική Αραβία

Τις προηγούμενες ημέρες το όνομα του Μέσι ακούστηκε και πάλι για μία πιθανή μετακίνηση στη Σαουδική Αραβία ή μια πιθανή επιστροφή στην πρώην ομάδα του, την Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, ο ίδιος το διαψεύδει κατηγορηματικά.

«Θα προπονηθώ, θα παίξω τον επερχόμενο αγώνα μας», είπε ο Μέσι μετά τη νίκη της Αργεντινής επί του Περού με 2-0.

«Μετά από αυτό, θα απολαύσω τις διακοπές στην Αργεντινή. Είναι η πρώτη φορά που θα έχω περισσότερες διακοπές τον Δεκέμβριο, με διακοπές, με ηρεμία, με τους ανθρώπους μου» ανέφερε ο Αργεντίνος σταρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι