Σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Σταύρου Μιχαηλίδη με θέμα τον Κρατικό Αερολιμένα Χίου, απάντησε σήμερα, Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τον τομέα των Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

ΕΚΤΕΡ: Υπεγράφη η σύμβαση για την επισκευή και επέκταση του Αεροδρομίου της Χίου

Η υφυπουργός διευκρίνισε στην τοποθέτησή της, πως τα έργα προχωρούν και εξελίσσονται κατά τον αρχικό σχεδιασμό, ενώ δεν έχει εκδοθεί πράξη τροποποίησης του Master Plan εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης του αερολιμένα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «όχι μόνο δεν τροποποιήθηκε το Master Plan εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης του Κρατικού Αερολιμένα Χίου, αλλά αντιθέτως, έχουν εντατικοποιηθεί όλες οι προσπάθειες του υπουργείου και των υπηρεσιών του, στο σκέλος τουλάχιστον της αρμοδιότητάς του, για την ολοκλήρωση, τόσο των υπολειπόμενων προπαρασκευαστικών ενεργειών, όσο και  του έργου, εν γένει».

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα έργα που εντάσσονται σε αυτό το πλάνο, δηλαδή:

  • Η επέκταση του υφιστάμενου διαδρόμου μήκους 1.511 μέτρων προς Βορρά
  • Η ανέγερση νέου κτιρίου αεροσταθμού εμβαδού 4.000 τ.μ. περίπου, νέου Πύργου Ελέγχου Αεροδρομίου (ΠΕΑ) και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου αυτού.
  • Η επέκταση του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών σε τελική επιφάνεια 15.000 τ.μ. περίπου.
  • Εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων.
  • Η Κατασκευή υποστηρικτικών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου (υπόστεγο, βοηθητικές εγκαταστάσεις πυροσβεστικού σταθμού και υδατόπυργος).

Επιπλέον, επεσήμανε και τις εργασίες που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και αφορούν την επέκταση και  βελτίωση του πεδίου ελιγμών Κρατικού Αερολιμένα Χίου:

  • Την επέκταση του υφιστάμενου διαδρόμου μήκους 1.511 μέτρων προς Βορρά, σε απαλλοτριωμένη περιοχή, έτσι ώστε να αποκτήσει συνολικό μήκος 1.799 μέτρων με τις απαιτούμενες ζώνες ασφαλείας,
  • την αναβάθμιση της αντοχής του υφισταμένου τμήματος διαδρόμου,
  • τη διαμόρφωση ζώνης ασφαλείας πέρατος διαδρόμου,
  • την κατασκευή περίφραξης στα όρια της απαλλοτριωμένης περιοχής,
  • την επέκταση του υφιστάμενου εσωτερικού περιφερειακού δρόμου του αεροδρομίου στα νέα όρια της απαλλοτριωμένης περιοχής.

Η κυρία Αλεξοπούλου δήλωσε ότι η περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας των αεροδρομίων, των αερομεταφορών και της αεροναυτιλίας αποτελεί ισχυρή δέσμευση της υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

«Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό και όπως ανακοίνωσε ήδη ο υπουργός κ. Χρήστος Σταικούρας αξιοποιούνται πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – ύψους 107 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση των υποδομών των αεροδρομίων», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές