Σε δύο συνεδριάσεις μέσα στην εβδομάδα εκτινάχθηκε στο 5% και πάνω η απόδοση του αμερικανικού ομολόγου, μετά σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ.

Η κίνηση στο 5%,για πρώτη φορά από τις 20 Ιουλίου 2007, ήρθε μετά την προειδοποίηση του Τζερόμ Πάουελ την Πέμπτη ότι είναι πιθανό να χρειαστεί χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη για να μειωθεί ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός. Είπε ότι δεν πιστεύει ότι η νομισματική πολιτική είναι πολύ σφιχτή ως έχει.

Wall Street: Επιμένουν οι ομολογιακές πιέσεις

«Ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός και μερικοί μήνες καλών στοιχείων είναι μόνο η αρχή αυτού που θα χρειαστεί για να οικοδομήσουμε την εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς τα κάτω προς τον στόχο μας”, δήλωσε  στο Οικονομικό Κλαμπ της Νέας Υόρκης. «Δεν μπορούμε ακόμη να γνωρίζουμε πόσο καιρό θα διατηρηθούν αυτές οι χαμηλότερες ενδείξεις ή πού θα κατασταλάξει ο πληθωρισμός τα επόμενα τρίμηνα».

Και πρόσθεσε: Μήπως αισθανόμαστε ότι η πολιτική είναι πολύ σφιχτή αυτή τη στιγμή; Θα πρέπει να πω όχι».

Η απόδοση του 10ετούς έκλεισε την Παρασκευή στο, 4,914.

Η τιμολόγηση των προθεσμιακών συμβολαίων της Fed αντανακλά μια πιθανότητα περίπου 96% ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα ίδια επιτόκια κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Νοεμβρίου, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές