Η Κίνα έχει τώρα κατασκευάσει το μεγαλύτερο σε μήκος, αλλά και το πιο τεχνολογικά εξελιγμένο δίκτυο οπτικών ινών και κινητής τηλεφωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής Τζιν Ζουανγκλόνγκ.

Η κλίμακα μεγέθους των κέντρων επεξεργασίας δεδομένων στην Κίνα έχει αυξηθεί με μέσο ετήσιο ποσοστό ανάπτυξης που φτάνει περίπου στο 30% κατά την τελευταία πενταετία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Τζιν στη διάρκεια ενός φόρουμ για την ψηφιακή συνεργασία μεταξύ της Κίνας και της Αφρικής.

Κατά τα πρόσφατα χρόνια, η Κίνα επιτάχυνε την ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας στην πραγματική οικονομία.

Το μετέωρο βήμα του κινεζικού δράκου

Έτσι, καταγράφηκε η δυναμική ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων, όπως, το ηλεκτρονικό εμπόριο, η τηλεϊατρική, αλλά και η ψηφιακή γεωργία, προσθέτοντας θετική δυναμική στην πορεία ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας.

Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη γ’ τριμήνου

Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας το τρίτο τρίμηνο ήταν ισχυρότερη από ό,τι αναμενόταν, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο θα επιτύχει τον ετήσιο στόχο του Πεκίνου για φέτος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Κίνας την Τετάρτη, η χώρα κατέγραψε ανάπτυξη 4,9% το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, και έναντι εκτιμήσεων των οικονομολόγων για 4,6%.

Τα δύο προηγούμενα τρίμηνα του έτους, το ΑΕΠ της χώρας ενισχύθηκε κατά  6,3% το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου και κατά 4,5% το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Σε τριμηνιαία βάση, η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε κατά 1,3% το τρίτο τρίμηνο, επίσης υψηλότερα από τις προσδοκίες των οικονομολόγων για ανάπτυξη 0,9%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Αντίγραφα των ανθρώπινων οργάνων φέρνουν επανάσταση στα χειρουργεία – Πότε θα «πιάσουν δουλειά»
Plus |

Επανάσταση στα χειρουργεία με τα αντίγραφα ανθρώπινων οργάνων - Πότε θα εφαρμοστεί η νέα πρακτική

Εφιαλτικά ερωτήματα όπως έαν ένα φάρμακο θα είναι πιο αποτελεσματικό για τη θεραπεία του καρκίνου ή εάν μια επίπονη επέμβαση θα ωφελήσει τον ασθενή δεν θα ξαναχρειαστεί να διατυπωθούν στο μέλλον.