Συνήθως, η καλύτερη εποχή για να αγοράσετε ένα νέο αυτοκίνητο είναι όταν η νέα έκδοση ενός οχήματος πρόκειται να βγει στην αγορά, οπότε οι αντιπροσωπείες θα θέλουν να αδειάσουν χώρο για τα νέα μοντέλα. Όσο πιο κοντά στην ημερομηνία άφιξης του νέου μοντέλου, τόσο περισσότερο μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα από τα παλαιότερα μοντέλα, δήλωσε στη Wall Street Journal η Λόρι Γουίτμαν, πρόεδρος λύσεων λιανικής πώλησης της Cox Automotive.

«Οι έξυπνοι αγοραστές που τοποθετούν τις αγορές τους χρονικά γύρω από τις νέες κυκλοφορίες, τις εκκαθαρίσεις στο τέλος του έτους, τη φορολογική περίοδο ή άλλες μετατοπίσεις της ζήτησης μπορούν να εξασφαλίσουν σημαντική εξοικονόμηση», δήλωσε από την πλευρά του ο Ζακ Κλεμπφ, διευθύνων σύμβουλος της Selly Automotive, μιας εταιρείας λογισμικού με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

Πώς η απεργία σε αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ έριξε τις τιμές του χάλυβα

Ακολουθεί ένας οδηγός της Wall Street Journal, ο οποίος εξηγεί ποιες εβδομάδες πρέπει να σημειώσετε στο ημερολόγιό σας αν ψάχνετε για εκπτώσεις σε ένα αυτοκίνητο

Ποιοι είναι οι καλύτεροι μήνες για αγορά αυτοκινήτου;

Εάν η αγορά του πιο πρόσφατου μοντέλου ή ενός συγκεκριμένου χρώματος ή εξοπλισμού δεν αποτελεί κορυφαίο μέλημα, ξεκινήστε τις αγορές αυτοκινήτων τον Αύγουστο, λέει η Wall Street Journal.

Η αγορά αυτοκινήτου δεν διαφέρει από την αγορά ενός iPhone: Όταν κυκλοφορούν νέα iPhone, η τιμή των παλιών μοντέλων πέφτει. Ωστόσο, τα αυτοκίνητα καταλαμβάνουν πολύ περισσότερο χώρο από ένα iPhone, οπότε οι αντιπροσωπείες τείνουν να αρχίζουν τις εκπτώσεις το καλοκαίρι – μερικούς μήνες πριν από την άφιξη των νέων μοντέλων – για να «ξεφορτωθούν» το απόθεμά τους.

«Παραδοσιακά, οι αυτοκινητοβιομηχανίες επανεξοπλίζουν τα εργοστάσιά τους για τα νέα μοντέλα το καλοκαίρι, οπότε αυτό καθιστά τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο μια καλή στιγμή για να ψωνίσετε ένα παλαιότερο μοντέλο», δήλωσε η Γουίτμαν. «Αυτή τη στιγμή βλέπουμε να επιστρέφουν τα κίνητρα με ισχυρά επιτόκια και μεγάλες εκπτώσεις στα αποθέματα του 2023», συμπλήρωσε

Αναζητήστε προγράμματα επιστροφής μετρητών και άλλα κίνητρα καθώς οι κατασκευαστές αρχίζουν να αδειάζουν τα αποθέματά τους, δήλωσε ο Κλεμπφ.

Ξεκινήστε να δίνετε προσοχή από το φθινόπωρο

Τα νέα μοντέλα ανακοινώνονται συνήθως το φθινόπωρο του προηγούμενου έτους, με τα μοντέλα του 2024 να ανακοινώνονται το φθινόπωρο του 2023 και να αρχίζουν να καταφθάνουν τον Οκτώβριο. Για τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων που κυκλοφορούν το φθινόπωρο, οι αντιπρόσωποι θα έχουν συνήθως μονάδες σε ετοιμότητα για παράδοση την ίδια μέρα.

Οι καλύτερες εποχές για να κάνετε μια συμφωνία

Οι μεγάλες «εορταστικές εκπτώσεις» στις αντιπροσωπείες – όπως η Ημέρα Μνήμης και η Ημέρα Εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες – είναι περισσότερο ένα τέχνασμα μάρκετινγκ παρά μια πραγματική ευκαιρία για μεγάλες εκπτώσεις, σύμφωνα με τον Νέιθαν Μακαλπάιν, ιδρυτή της CarMate, μιας αντιπροσωπείας αυτοκινήτων με έδρα το Λος Άντζελες.

Για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ο Μακαλπάιν δήλωσε ότι η φορολογική περίοδος, από τις αρχές Απριλίου έως τις αρχές Μαΐου, είναι το καλύτερο σημείο για τους αγοραστές. Όταν οι άνθρωποι παίρνουν πίσω την επιστροφή φόρου την άνοιξη, πολλοί από αυτούς πηγαίνουν να αγοράσουν αυτοκίνητα. Οι αντιπρόσωποι ανταγωνίζονται για τους πελάτες προσφέροντας προσφορές.

«Αμέσως μετά την περίοδο των φόρων, βρίσκω πάντα ότι έχω δουλειά στην πώληση αυτοκινήτων, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερες εκπτώσεις», δήλωσε ο Μακαλπάιν.

Οι καλύτεροι μήνες για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων είναι επίσης εποχιακές. Οι μήνες που προηγούνται του τέλους του έτους τείνουν να είναι δημοφιλής περίοδος για τους αγοραστές EV που θέλουν να επωφεληθούν από τα φορολογικά οφέλη πριν αυτά λήξουν, δήλωσε ο Κλεμπφ.

Το επόμενο έτος, αυτό θα είναι μικρότερο πρόβλημα: οι αγοραστές EV θα λάβουν έως και 7.500 δολάρια έκπτωση στην αγορά απευθείας στην αντιπροσωπεία, αντί να περιμένουν μήνες μέχρι την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης για να λάβουν την πίστωση.

Η καλύτερη μέρα του χρόνου για να αγοράσετε αυτοκίνητο…

Για να χρονομετρήσετε την αγορά του αυτοκινήτου σας για τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση, η Γουίτμαν της Cox Automotive συνιστά να σημειώσετε μερικές ημερομηνίες στο ημερολόγιό σας.

«Το τέλος του μήνα, το τέλος ενός τριμήνου ή το τέλος του έτους είναι επίσης καλές εποχές για να βρείτε προσφορές τόσο για καινούργια όσο και για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα», δήλωσε η Γουίτμαν. Οι πωλητές πιέζονται να πετύχουν τις ποσοστώσεις πωλήσεων σε αυτές τις περιόδους για να κερδίσουν μπόνους για τον υψηλό όγκο πωλήσεων και είναι πιο πιθανό να προσφέρουν εκπτώσεις για να κλείσουν συμφωνίες.

«Η προσωπική μου αγαπημένη ώρα για να αγοράσω αυτοκίνητο είναι την τελευταία ημέρα του ημερολογιακού έτους, το βράδυ», δήλωσε ο Κλεμπφ της Selly Automotive.

Ο ίδιος προσωπικά βοήθησε τα μέλη της οικογένειάς του να εξασφαλίσουν προσφορές στο τέλος του έτους για οχήματα της Toyota, όπως ένα Camry σε χρυσό χρώμα, μια απόχρωση που δεν είχε μεγάλη ζήτηση, αναφέρει η Wall Street Journal. «Καταφέραμε να διαπραγματευτούμε έκπτωση σχεδόν 20% για το αυτοκίνητο», είπε για την αγορά, η οποία έγινε κοντά στο κλείσιμο της επιχείρησης τον Δεκέμβριο. Η αντιπροσωπεία τους είπε ρητά ότι προσπαθούσαν να πιάσουν το ποσοστό πωλήσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή