Ανοδικά κινούνται οι τιμές του χρυσού, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στο πολύτιμο μέταλλο αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο από τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, ενώ οι επενδυτές αναμένουν βασικά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ για περαιτέρω ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve.

Η τιμή τού χρυσού ενισχύθηκε κατά 0,5% στα 1.980,09 δολάρια η ουγγιά, έχοντας υποχωρήσει στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού ΗΠΑ
σημείωσαν επίσης άνοδο 0,5% στα 1.989,80 δολάρια.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Με βοήθεια από τη Deutsche Bank

«Οι γεωπολιτικές ανησυχίες δεν εξαφανίζονται βραχυπρόθεσμα, γεγονός που θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον χρυσό», δήλωσε ο Bob Haberkorn, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής αγοράς της RJO Futures.

Ο στρατός του Ισραήλ ενέτεινε τους βομβαρδισμούς του στη νότια Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας, εν μέσω διεθνών εκκλήσεων για παύση των μαχών.

Περιορίζοντας τα κέρδη του χρυσού, ο δείκτης του δολαρίου και οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων ενισχύθηκαν.

Εν αναμονή των οικονομικών στοιχείων

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα στοιχεία του ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου των ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη και στον δείκτη προσπωικών καταναλωτικών δαπανών των ΗΠΑ την Παρασκευή που θα επηρεάσουν την προοπτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για τα επιτόκια.

Οι αγορές αναμένουν ευρέως από τη Fed να διατηρήσει τα επιτόκια σε αναμονή στη συνεδρίαση πολιτικής της τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Εάν τα στοιχεία δείχνουν επιβράδυνση, θα δώσει στη Fed περισσότερους λόγους να μην αυξήσει τα επιτόκια, κάτι που θα πρέπει να είναι πολύ υποστηρικτικό για τον χρυσό και  θα μπορούσε να οδηγήσει τις τιμές να ξεπεράσουν τα 2.000 δολάρια, πρόσθεσε ο Haberkorn.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα των ΗΠΑ σημείωσε άνοδο τον Οκτώβριο, ενώ η παραγωγή στην ευρωζώνη πήρε μια αιφνιδιαστική στροφή προς το χειρότερο, έδειξαν έρευνες την Τρίτη, υπογραμμίζοντας την αποκλίνουσα πορεία για τους κεντρικούς τραπεζίτες στις δύο περιοχές.

Η κατανάλωση χρυσού στην Κίνα τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2023 αυξήθηκε κατά 7,32% σε σχέση με το προηγούμενο έτος λόγω της αυξανόμενης ζήτησης εν μέσω οικονομικής ανάκαμψης, ανακοίνωσε η China Gold Association.

Το ασήμι υποχώρησε κατά 0,3% στα 22,87 δολάρια η ουγγιά. Στον αντίποδα η πλατίνα σημείωσε άνοδο 1,6% στα 898,08 δολάρια και το παλλάδιο κατά 0,9% στα 1.130,20 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities