Hellenic Cables : Νέα σύμβαση για υποβρύχια καλώδια

Εργο για υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Μ.Βρετανία

Hellenic Cables : Νέα σύμβαση για υποβρύχια καλώδια

Σημαντική συμφωνία με τη Seaway7 υπέγραψε η Hellenic Cables, (κλάδος καλωδίων) , σύμφωνα με ανακοίνωση της Cenergy Holdings.  Η σύμβαση αφορά το υπεράκτιο αιολικό πάρκο East Anglia 3, το οποίο αναπτύσσεται από την ScottishPower Renewables  και υπογραμμίζει τη συμμετοχή της εταιρίας σε μεγάλα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο East Anglia 3 βρίσκεται περίπου 69 χλμ. βορειοανατολικά από την ακτή του Σάφολκ στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα διαθέτει εγκατεστημένη ισχύ 1.400 MW. Το έργο αυτό θα παράγει αρκετή πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά. Μόλις τεθεί σε λειτουργία το 2026, αναμένεται να είναι το δεύτερο μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο.

Hellenic Cables: Ανέλαβε την κατασκευή καλωδίων για υπεράκτια αιολικά πάρκα στην Πολωνία

Βάσει της σύμβασης, η Hellenic Cables θα αναλάβει τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τις δοκιμές και την προμήθεια περίπου 275 χλμ. υποβρύχιων τριπολικών καλωδίων εναλλασσόμενου ρεύματος τάσης 66kV και των σχετικών παρελκομένων τους. Η παραγωγή των καλωδίων αναμένεται να ξεκινήσει το 2024.
Τα καλώδια θα παραχθούν στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο υποβρύχιων καλωδίων με καθετοποιημένη παραγωγή, της Hellenic Cables στην Κόρινθο. Το έμπειρο και με υψηλή εξειδίκευση προσωπικό της εταιρείας εφαρμόζει τεχνολογία αιχμής και ακολουθεί τις υψηλότερες σχετικές προδιαγραφές διασφαλίζοντας την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Ο κ. Norris, Διευθυντής Έργου για το Seaway7, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που αναθέσαμε τη σύμβαση στην Hellenic Cables για το έργο East Anglia 3. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, βασιζόμενοι στη μακροχρόνια σχέση μας, μετά την επιτυχία της πιο πρόσφατης συνεργασίας μας σε ένα άλλο μεγάλο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στο Ηνωμένο Βασίλειο».
Ο κ. Κωνσταντίνος Σαββάκης Γενικός Διευθυντής στην Hellenic Cables, πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που μας ανατέθηκε η σύμβαση προμήθειας καλωδίων από τη Seaway7 για το έργο East Anglia 3 και υποστηρίζουμε την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Hellenic Cables δεσμεύεται να παρέχει αξιόπιστες και βιώσιμες καλωδιακές λύσεις για τη μεταφορά καθαρής ενέργειας και είμαστε περήφανοι που αποτελούμε μέρος του σημαντικού αυτού έργου».

Περισσότερα από Ενέργεια

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο