Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς οι επενδυτές αναλύουν τα οικονομικά στοιχεία και διαμορφώνουν τις προβλέψεις τους για τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε κατά 1 μονάδα βάσης στο 4,85%. Η απόδοση του 2ετούς κινείται στα επίπεδα του 5,04%.

Wall Street: Ψάχνει αντίδραση μέσω της Amazon

Οι επενδυτές επεξεργάζονται την ανακοίνωση για την πορεία του δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE)  για τον Σεπτέμβριο. Ο δομικός PCE, που είναι το προτιμώμενος από την Fed δείκτης μέτρησης του πληθωρισμού, σημείωσε άνοδο 0,3% τον Σεπτέμβριο και 3,7% σε ετήσια βάση,σύμφωνα με  τις προβλέψεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Οι αγορές αναμένουν ευρέως τα επιτόκια να παραμείνουν αμετάβλητα, αλλά οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά για υποδείξεις από τη Fed σχετικά με το τι θα μπορούσε να είναι στον ορίζοντα για τα επιτόκια και εάν υπάρχει πιθανότητα να πάνε ακόμα υψηλότερα.

Χθες ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο, που έδειξαν μεγαλύτερη από το αναμενόμενο ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου το ΑΕΠ αυξήθηκε  4,9% έναντι 4,7% που ήταν η εκτίμηση των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones.

​Ωστόσο, τα αρχικά εβδομαδιαία στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας, που δημοσιεύθηκαν επίσης την Πέμπτη, υποδηλώνουν ότι η αγορά εργασίας μπορεί να επιβραδύνει ελαφρά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές