Η επιστροφή στο γραφείο και οι κοινωνικές συναναστροφές που για καιρό είχαν περιοριστεί λόγω της πανδημίας, αλλά και μετά για όσους συνέχισαν την τηλεργασία, δίνει ώθηση στις πωλήσεις αποσημτικών.

Αυτό διαπιστώνει ο πολυεθνικός κολοσσός καταναλωτικών αγαθών Unilever, σύμφωνα με τον οποίο οι ισχυρές πωλήσεις αποσμητικών, οι οποίες σημείωσαν αύξηση 15% το τρίτο τρίμηνο του 2023, συνέβαλαν στην αύξηση 8% σε ετήσια βάση στις πωλήσεις του κατασκευαστή δημοφιλών εμπορικών σημάτων όπως η Dove, η Rexona και το Impulse.

Τηλεργασία: Πόλεμος εταιρειών και εργαζομένων για την υβριδική εργασία [γραφήματα]

«Πολλοί άνθρωποι δεν χρησιμοποιούσαν τόσο πολύ αποσμητικό όταν ήταν σε lockdown και δούλευαν από το σπίτι και τώρα επέρχεται ανάκαμψη», δήλωσε ο Γκραμ Πίτκεθλι, οικονομικός διευθυντής του ομίλου, σύμφωνα με τον The Guardian.

Οι πωλήσεις αποσμητικού ήταν ιδιαίτερα υψηλές στη Λατινική Αμερική και στην Ευρώπη, ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωση των κερδών της για το τρίτο τρίμηνο.

Η Unilever ανέφερε παρόμοια ισχυρή αύξηση των πωλήσεων αποσμητικών πέρυσι και διαπίστωσε μεγάλη αύξηση της ζήτησης για αποσμητικά αφότου οι άνθρωποι άρχισαν να κοινωνικοποιούνται και πάλι, καθώς μειώθηκαν τα lockdown για την πανδημία COVID-19.

Η συνεχιζόμενη ισχυρή απόδοση του προϊόντος είναι πιθανή απόδειξη ότι η πολιτική επιστροφής στο γραφείο είναι σταθερά σε ισχύ σε όλο τον κόσμο μετά την πανδημία, ωθώντας τους καταναλωτές να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην προσωπική τους φροντίδα καθώς αναγκάζονται να επιστρέψουν στο χώρο εργασίας.

Συνολικά, η Unilever ανακοίνωσε αύξηση 5,2% στις υποκείμενες πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ανταποκρινόμενη στις μέσες προβλέψεις των αναλυτών. Η αύξηση των υποκείμενων τιμών για το τρίτο τρίμηνο ήταν 5,8% ενώ οι υποκείμενοι όγκοι ήταν 0,6% χαμηλότεροι από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Οι τιμές της μετοχής της Unilever κλείνουν 2,6% χαμηλότερα στις 3.909,25 βρετανικές πένες, ή 47,44 δολάρια, την Πέμπτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή